'Dünden Bugüne Türkçemiz' Programı Her Pazartesi Türkiyenin Sesi Radyosunda
2 Ocak 2017 | 11:05

Gazi Edebiyat Fakültesi ve Gazi Eğitim Fakültesinden Hocalarımızın Katkılarıya Hazırlanan 'Dünden Bugüne Türkçemiz' Programı Her Pazartesi Türkiyenin Sesi Radyosunda

Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Doç. Dr. Fatma Ahsen Turan’ın danışmanlığında;  Gazi Edebiyat Fakültesi ve Gazi Eğitim Fakültesi’nden Türk Dili ve Edebiyatı, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları alanındaki hocaların katkılarıyla; Arş. Gör. Nuray Tamir’in koordinatörlüğünde; Neslihan Değirmenci’nin yapımcılığında hazırlanan; TRT Türkiye’nin Sesi Radyosu’nda yayınlanan “Dünden Bugüne Türkçemiz” programı, 2017 yılında Yurt Dışındaki Türklere ulaşmayı ve Türkçeyi geniş bir yelpazede tanıtmayı hedefliyor. Yıl boyunca her hafta pazartesi günleri saat 14:05’te alanının uzmanları olan öğretim üyelerimiz Türkçenin tarihinden bir kesit sunacaklar. Türkçenin tarihi gelişimi ve daha sonra günümüzdeki macerasını “Dünden Bugüne Türkçemiz” programı ile takip edebilirsiniz.