Duyuru
'Teknofest' İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali
31 Ocak 2018 | 10:47

20-23 Eylül 2018 tarihleri arasında İstanbul Yeni Havalimanı'nda (İGA Yerleşkesi) TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali düzenlenecektir. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, TÜBİTAK, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yanısıra üniversiteler, Aselsan, Baykar, TAI, Türksat, Roketsan, Havelsan, THY gibi ülkemizin önde gelen teknoloji firmaları da TEKNOFEST organizasyonunu desteklenmektedir.

TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye'nin milli teknoloji üreten bir  topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. Bu bağlamda da çeşitli disiplin ve kategorilerde Teknoloji Yarışmaları düzenlenecektir. TEKNOFEST, insansız hava araçlarından, robotik teknolojilerine, uydulardan yapay zeka projelerine kadar birbirinden farklı pek çok alanda ülkemiz tarihinin en büyük teknoloji yarışmaları organizasyonuna ev sahipliği yapacaktır.

Bu yarışmalar alanında uzman kişi ve kurumların rehberlik ve danışmanlığında düzenlenecektir. Yarışma alanları, şartnameleri, güvenlik esas ve prosedürleri, hakem komitesi yönetimi ödül programları gibi unsurlar Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından sevk ve idare edilmektedir.

TEKNOFEST programına ilişkin detaylı bilgiler https://teknofestistanbul.org web sitesinde TEKNOFEST kapsamında düzenlenecek olan tüm yarışma bilgi ve şartnameleri başvuru linkleri ile birlikte https://teknofestistanbul.org/teknolojiyarismalari adresinde mevcuttur.

background image