‘Gazi’yi Kazanmanın Kıymetini Bilin’ - Gazi Üniversitesi
‘Gazi’yi Kazanmanın Kıymetini Bilin’
10 Ekim 2018 14:14

Üniversitemiz Tıp Fakültesinde yeni öğretim yılı açılış ve beyaz önlük giyme töreni Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Rektör yardımcıları Prof. Dr. Yaşar Aydemir, Prof. Dr. Alper Ceylan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Sadık Demirsoy, Gazi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Demircan, öğretim üyeleri, öğrenciler ve velilerin katıldığı tören müzik dinletisiyle başladı.

Müzik dinletisinin ardından açılış konuşmalarına geçildi. Öğrencilere dersleri zamanında vermeleri yönünde nasihatte bulunan Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan, başarıya ulaşabilmek açısından çalışmanın önemine dikkat çekti. Derslere çalışma ile sosyal ilişkilerin bütünleşik olarak yürütülmesi gerektiğini belirten Uslan, öğrencilerden fedakar ailelerini üzmemek adına önceliklerini şimdiden belirlemelerini istedi.

Rektörümüz Uslan, 1979 yılında eğitim hayatına başladığında Gazi Tıp’ın o dönem Ankara’da 3, Türkiye’de ise 18 tıp fakültesinden biri olduğunu söyledi. Bugün itibariyle 44 devlet üniversitesinde tıp fakültesi bulunduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinin ülkemizde 5’inci sırada yer aldığı bilgisini verdi.

URAP’ın değerlendirmesinde Türkiye’de şu an itibariyle hiçbir üniversitenin ilk 500 içinde olmadığını dile getiren Prof. Dr. Uslan, üniversitemizin bazı programlarının ilk 500 içinde yer aldığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Alanlara göre yapılan sıralamada Diş Hekimliği Fakültesi dünyada 179’uncu sırada bulunurken, ülkemizde 4’üncü sırada yer alıyor. Makine Mühendisliği 482, Kimya Mühendisliği 488 ve Eczacılık Fakültesi 430’uncu sırada. Ayrıca İnşaat ve Malzeme Mühendisliği programlarımız da ilk 500’ün içinde yer alıyor.”

Üniversitemiz Öncülüğünde Nörobilim Merkezi

Başarı için hep birlikte çalışılması gerektiğinin altını çizen Rektör Uslan öğrenci akademik-idari personel ayrımı yapılmaksızın hep birlikte doğru bir vizyonla hedefe odaklanılması gerektiğini belirtti. Prof. Dr. İbrahim Uslan, Gazi Üniversitesi öncülüğünde Nörobilim Merkezi kurulması yönünde bir proje sunduklarını söylerek, “Gazi Üniversitesi yönetimi olarak çıtayı yükseltmenin sadece bizim alanlarımız ve ürettiklerimizle değil inter ve multidisipliner çalışmalar yaparak gerçekleştirebileceğimizin farkındayız. Bunun bir göstergesi olarak üniversitemizin ODTÜ ve Ankara Üniversitesi ile birlikte, Kalkınma Bakanlığ’na ulusal bir nörobilim merkezi kurulması için bir proje sunduk. Üç üniversitemizden disiplinler bir araya gelerek merkezi yürütecek. Projemizin kabul görmesini bekliyoruz” dedi.

Geçtiğimiz yıl üniversitemizin “araştırma üniversitesi” olarak seçildiğini anımsatan Prof. Dr. Uslan, URAP’ın makale, atıf, doktora öğrencisi ve mezunu gibi parametreleri esas aldığı devlet üniversiteleri sıralamasında bu yıl 8’incilikten 6’ıncılığa yükseldiklerini belirtti. Rektörümüz Uslan, Gazi Üniversitesinin 11 bilim alanıyla Türkiye’yi dünya sıralamasına sokan üç üniversiteden biri olduğuna da işaret etti. Gazi Üniversitesi’nin köklü bir kurum olduğuna vurgu yapan Rektör Uslan, öğrencilere, “Gazi Üniversitesini kazanmanın kıymetini bilin ve bu bilinçle eğitim hayatına devam edin” tavsiyesinde bulundu.

‘Tıp Fakültesinde Kadro Sorunu Kalmadı’

Rektörümüz Uslan, görev geldiklerinden bu yana akademik kadro anlamında en büyük desteği Tıp Fakültesine verdiklerini dile getirdi. Uslan, bugüne kadar 122 öğretim üyesinin akademik olarak yükseltildiğini ve toplam 160 akademik kadronun Tıp Fakültesine tahsis edildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi 2018-2019 akademik yılı açılış töreni birinci sınıf öğrencilerinin beyaz önlüklerini giymesiyle sona erdi.