‘Kemali Hocanın Gökyüzü Odası’ Gazi Üniversitesi Hastanesi’nde açıldı
22 Aralık 2016 12:44

Çocuk Beyin Cerrahisi alanında ülkemizin sayılı hocalarından Prof. Dr. Kemali Baykaner’in anısını yaşatmak üzere Gazi Üniversitesi Hastanesi’nde ‘Gökyüzü Odası’ açıldı.

21 Eylül 2016 tarihinde,  67 yaşında yaşamını kaybeden üniversitemiz Tıp Fakültesi Nöroşirürji Anabilim Dalı kurucu öğretim üyesi ve Pediatrik Nöroşirürji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M. Kemali Baykaner anısına açılan ‘Gökyüzü Odası’nda çocuk beyin cerrahi hastaları yatacak.  Kemali Hocanın Gökyüzü Odası, 3-15 yaş arasındaki çocuk hastaların iyileşme sürecine katkı sağlaması amacıyla düzenlendi. Prof. Dr. Kemali Baykaner’in vefat etmeden önce ameliyatlarını gerçekleştirdiği çocukların odalarını renklendirmek, onları mutlu etmek adına arzuladığı iki tuval odanın tasarımında temel alındı ve oda buna göre yapılandırıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Bülent Salderay'ın koordinatörlüğünde yürütülen ve disiplinlerarası bir çalışmanın ürünü olan Kemali Hoca'nın Gökyüzü Projesi,  Gazi Üniversitesi Engelli Bireyler İçin Görsel Sanatlar Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (GEGSEM) ile Gazi Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Anabilim Dalı Pediatrik Beyin ve Sinir Cerrahi Bilim Dalı tarafından yapılandırıldı. Proje, Gazi Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi, Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim- İş Eğitimi Anabilim Dalı, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından da desteklendi.

Kemali Hocanın Gökyüzü Odası, “iyileştiren hastane tasarımları” kapsamında oluşturulan Türkiye’deki tek hastane odası olma özelliğini de taşıyor.

22.12.2016 / Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği