“Adı Bilgisayar Olsun: Sayısal Devrime Ayak Uydurmak Barbarlık ve Uygarlık” Konulu Konferans Düzenlendi
21 Nisan 2021 | 16:38

Üniversitemiz Bilişim Enstitüsünün düzenlediği “Adı Bilgisayar Olsun: Sayısal Devrime Ayak Uydurmak Barbarlık ve Uygarlık” konulu konferans çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Yöneticiliğini Bilişim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aslıhan Tüfekçi’nin yaptığı konferansa konuşmacı olarak Türkiye Bilişim Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Aydın Köksal katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, bilgisayar, bilişim, bellek, çevrim içi gibi birçok bilgisayar terminolojisini Türkçeye kazandıran ve Gazi Üniversite Bilişim Enstitüsünün fikir babası olan Prof. Dr. Aydın Köksal’ı ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederken, konferansta emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Prof. Dr. Aydın Köksal konuşmasına Gazi Üniversitesi gibi Türkiye’nin önde gelen bir üniversitesinde konferans vermekten dolayı mutlu olduğunu söyleyerek başladı. Prof. Dr. Köksal, eğitim ve meslek hayatını anlatarak konuşmasına başlarken, başarının ilk şartının okuyup, araştırmak ve de meraklı olmak olduğunu söyledi. Prof. Dr. Köksal, eğitimini yurt dışında tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönüp çalışma kararı aldığını ancak elektronik üzerine 90 yere başvuruda bulunmasına karşın kabul görmediğini anlattı.

Bugün Türkiye’nin otomotivden sonra elektronik alanında en büyük ikinci gelire sahip olduğunu anlatan Prof. Dr. Köksal, 50 yıl önce sıfırdan başlayan elektronik alanın günümüzde ülkemiz için büyük önem taşıdığını söyledi. Prof. Dr. Köksal bununla birlikte yazılım alanında da son yıllarda önemli bir noktaya geldiklerini ifade etti. Prof. Dr. Köksal konuşmasının devamında yaptığı çalışmaları anlatırken, bilişim öğrencilerine de çeşitli tavsiyelerde bulundu. Konferans sunumun ardından soru-cevap kısmayla sona erdi.

background image