“Eğitim ve Gelecek” Adlı Etkinlik Gerçekleştirildi
20 Nisan 2021 | 18:57

Üniversitemiz Eğitim Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (EPAR) tarafından düzenlenen, “Eğitim ve Gelecek” adlı etkinlik çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü EPAR Müdürü Prof. Dr. Bülent Aksoy'un yaptığı etkinlikte, konuşmacı olarak Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Servet Özdemir yer aldı. Programa Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Buluç, öğretim üyeleri, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Buluç, “Bugün kuruluşunda büyük emekler verdiğimiz EPAR’ın ilk etkinliğini birlikte gerçekleştiriyoruz. İlk etkinliğimizde hepimizin hocası Prof. Dr. Servet Özdemir’i aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Hocamızın bilgilerinden çok istifa edeceğiz. Özellikle eğitim politikaları söz konusu olduğunda Servet Hocamız ülkemizin en önemli isimlerinden birisi. Programın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. 

Açılışta söz alan EPAR Müdür Prof. Dr. Bülent Aksoy ise, “Her ay bir konferans tertip edeceğiz. Bu merkezin kurulmasında verdiği destekten ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

Prof. Dr. Bülent Aksoy’dan sonra söz alan Prof. Dr. Servet Özdemir, “Gazi Üniversitesinde uzun zamanlar çalıştık ve Gazili kimliğimizi her zaman koruduk. Bugünde Gazi Üniversitesinde bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Üniversitelerin Eğitim Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezlerinin olması gerektiğini söyleyen Özdemir, “Üniversite farklı düşünen yerdir. Üniversiteler eğer ortaokul gibi davranırsa üst akıl gelişmez. Üniversiteler özerktir. Üniversitelerin özerklikleri elinden alınırsa toplum olarak ne yapacağımızı bilemeyiz” diye konuştu.

Prof. Dr. Servet Özdemir, şöyle devam etti: “Üniversiteler toplumun can damarıdır. Gerçek eğitim derslerden ve ilkelerden çok uygulamadır. Gerçek keşif eylemi yeni topraklar bulmak değil, yeni bir gözle bakmakla ilgilidir. Eğitim, her kuşağın kendisini izleyecek olanlara, o güne dek ulaşılmış gelişme aşamasını korumak ve mümkünse yükseltmek niteliğini kazandırma amacıyla verdiği kültürdür.”

Her insan birbirinden farklı yapılarda olduğunu ifade eden Prof. Dr. Servet Özdemir, konuşmasını şöyle tamamladı: “Beyin mekanik olarak doldurulabilecek bir kap değildir. Beyin canlıdır. Kriz yönetiminde krizi değerlendirip ona göre yönetmek gerekir. Bizlerde araştırma, keşfetme anlayışının çocuklara alıştırılması gerekli. Eğitim, insanların problem görme ve çözme kapasitelerini geliştirmektir. Öğrencileri yaratıcı kılarak, öğrendiklerini sorgulamak ve yeni şeyler yapmaya istekli kılmaktır.”

Programın kapanışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Servet Hocamızın katılacağı bu programı iple çekiyordum. Yeni merkezimiz EPAR’ın ilk programına bu alanın duayenlerinden  Servet hocamızla başlamak çok anlamlı oldu. Eğitim ve gelecek konusu çok önemli. Ben Rektör olarak EPAR’a elimden gelen desteği vermeye hazırım. Programın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konferans, düzenlenen soru-cevap kısmı ile sona erdi.

background image