18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Vesilesiyle Gazi Şehitlerini andı
01 Mart 2017 08:06

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıldönümü vesilesiyle düzenlenen ve Gazili şehitlerimizin ailelerinin de katıldığı programda duygulu anlar yaşandı.  Programda Üniversitemiz  Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı’nın hazırladığı “Gazi’nin Şehitleri” belgeseli gösterildi. Şehit ailelerinin desteği ile hazırlanan belgeselde yavru vatan Kıbrıs  savunmasından 15 Temmuz hain darbe girişimine kadar olan süreçte hayatını kaybeden Gazi’nin şehitleri anıldı.

Gazi Eğitim Fakültesi ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nün işbirliğiyle hazırlanan “Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” etkinliğinde programın açılış konuşmasını yapan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan, “Bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden aziz gazilerimizi rahmetle, fatihalarla, minnetle ve şükran duygularımla yâd ediyorum” derken Mehmet Akif’ten dizeler okudu. 18 Mart vesilesiyle yarın Çanakkale’de olacağını ifade eden Uslan, “Vatan sevgisini ve erdemi bize öğreten nice Mehmetçiğe de burada bulunan herkesin selamını ileteceğim” dedi.

Konuşmasında Gazi’nin şehitleri adına Gazi Meydanı’na yapılması planlanan anıt projesinin Üniversite Senatosu’nda onayladığını söyleyen Uslan, “Gazi’nin şehitleri bundan sonra Gazi Meydanı’nda isimleriyle sonsuza kadar yaşayacak” dedi. Uslan, Gazi Üniversitesi olarak dönem sonuna kadar bin öğrencimizi Çanakkale’ye götürecekleri bilgisini de verdi.

Programda konuşan Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Rabia Sarıkaya, “Bugün buraya 102 yıl önce kazandığımız Çanakkale Zaferi’ni hatırlatmak ve tarihin yazdığı en gerçek, en şerefli kahramanlar olan yüzbinlerce şehidimizi rahmet ve minnetle anmak için bir araya geldik” diye konuşurken “Çanakkale’yi anlamak ve anlatmak her Türkün vazifesidir. Gazi Üniversitesi olarak biz de bu şuurla hareket ediyoruz” dedi. “Geçmişimiz, bugünümüz ve geleceğimiz adına kardeşlik, iman, sabır ve fedakârlık üzerine kuracağımız milli birlik ve beraberliğe her zamankinden çok ihtiyacımız var” diyen Sarıkaya, “Çanakkale ruhu hiçbir zaman unutulmamalıdır” şeklinde konuştu.

Programa katılan şehit yakınlarına plaket ve onur belgesi takdim edilirken, şehit yakınlarının sahneye çıktığı anlarda duygulu dakikalar yaşandı.  Programa katılan şehit yakını Levent Uzlu anma töreni için Gazi Üniversitesi’ne teşekkürlerini sunarken, göğsünden Türk Bayrağı çıkaran şehit annesi ise dakikalarca alkışlandı.

17.03.2017 / Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği