24 Kasım Öğretmenler Günü Üniversitemizde Kutlandı
18 Şubat 2021 | 13:20

Yetiştirdiği binlerce başarılı öğretmenle Türkiye’nin geleceğine yön veren Gazi Eğitim Fakültesi, “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü düzenlediği panel ile kutladı. Gazi Konser Salonu'nda gerçekleştirilen “Öğretmen Yetiştirmenin Dünü Bugünü Yarını” adlı panel, Üniversitemizin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı. Programa Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Dr. Uğur Ünal, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Adnan Boyacı ve konuklar katıldı. 

 

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Elemanları Dr. Bilgehan Sonsel, Dr. Selin Özdemir ve Dr. Çağla Serin Özparlak’ın verdiği müzik dinletisi ile devam etti.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, “Ülkemizin en kadim eğitim kurumlarından birinde bu anlamlı günü kutluyoruz” dedi. Ziya Selçuk, Gazi Eğitim Fakültesi bünyesinde uzun yıllar büyük bir onurla görev yaptığını söyleyerek, “İnsan mukaddes bir varlıktır ve eğitimcilerin işi de insanlarladır. Bu nedenle öğretmenin yol göstermesi çok büyük ve kutsal bir vazifedir” diye konuştu.

Öğrencileri yetiştiren öğretmenleri yetiştirmenin ayrı bir sorumluğu olduğunun altını çizen Bakan Ziya Selçuk, şöyle devam etti: “Öğretmenlik mesleğini daha da geliştirmek ve itibarını daha da yükseltmek hepimizin vazifesidir. Gazi Üniversitesi, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün özel olarak ilgilendiği bir kurumdu. O nedenle Cumhuriyetin ilk yıllarından beri bu durum önemle vurgulanmaktadır.”

Millî Eğitim Bakanlığının eğitim fakülteleri ile iş birliği yapmaya büyük önem verdiğinin üzerinde duran Prof. Dr. Ziya Selçuk, “Biz Millî Eğitim Bakanlığı olarak eğitimin kalitesini yükseltecek her etkinliği desteklemekte kararlıyız” dedi. Eğitimin bir mutabakat işi olduğunu da vurgulayan Selçuk, konuşmasını şöyle noktaladı: “Hepimiz aynı geminin içinde yol alıyoruz. Birlikte hareket edersek bu mutabakatı sağlayabiliriz. Bu vesile ile tüm meslektaşlarımın öğretmenler gününü kutlarım.”

 

 

Açılışta konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ise, “Millî Mücadele döneminin 100. yılını idrak ettiğimiz bugünlerde, Cumhuriyetin ilanıyla birlikte yeni kurulan devletimizin en öncelikli hedefi hiç şüphesiz tüm yurtta eğitim-öğretim alanında çalışmalar başlatmak olmuştur. Bu süreçteki ilk adımlardan biri de 1926 yılında burada atılmıştır. O dönemde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Cumhuriyetin ilk muallim mekteplerinden "Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü” burada kurulmuştur” dedi.

Gazi Eğitim Fakültesinin öğretmen yetiştiren kurumların başında geldiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasına şöyle devam etti: “Adını, Mustafa Kemal Atatürk’ün Gazilik unvanından alan Üniversitemiz ve Fakültemiz ilk kurulduğu günün heyecanıyla, Cumhuriyetin temel değerlerine bağlı, öğrenmeyi, öğretmeyi ve insan gelişimini temel alarak kendisini yenileyen, geliştiren, yeniliklere açık, topluma rehberlik edebilen, kendisi ile barışık; öğretmen, uzman ve akademisyenler yetiştirmektir.”

Gazi Eğitim Fakültesinin 94 yaşında olduğu bilgisini veren Rektörümüz Musa Yıldız, konuşmasını şöyle tamamladı: “Fakültemizdeki öğretim elemanlarımızın çalışmalarıyla destekleyeceği ‘Gazi Üniversitesi Dinamik Eğitim Politikaları Araştırma ve Uygulama Merkezimizin ' kurulmasıyla ilgili gerekli adımlarımızı attık. Yakın zamanda açılışıyla ilgili prosedürü tamamlayarak, ülkemizin eğitim politikalarına katkı sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sunmaya çalışacağız. Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım.”

 

Açılış konuşmalarının ardından moderatörlüğünü Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran’ın yaptığı “Öğretmen Yetiştirmenin Dünü Bugünü Yarını” adlı panele geçildi. Panelde Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Servet Özdemir ve Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Adnan Boyacı birer sunum gerçekleştirdi. Panelin ardından profesörlük unvanı alan öğretim üyelerine cübbe giydirme töreni ve emekli öğretim  üyelerine plaket takdimi yapıldı. Program her yıl geleneksel olarak düzenlenen kayısılı börek ikramı ile sona erdi.

 

 

 

 

Haberin ingilizce metni için tıklayınız.

background image