5. Geleneksel Hıdırellez Şenliği
13 Mayıs 2019 14:27

Bu yıl beşincisi düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği ile baharın müjdeleyicisi Hıdırellez Bahar Bayramı coşkuyla kutlandı.

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Hıdırellez Şenlikleri, 2 Mayıs’ta Üniversitemiz Rektörlük Yerleşkesi Teknoloji Fakültesi önünde yapıldı. Şenliklere Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yaşar Aydemir, Prof. Dr. Alper Ceylan ve Genel Sekreter Yardımcımız Öğr. Gör. Serkan Yorgancılar katıldı.

Programda ilk olarak “Sandığımda Kalanlar” adlı resim sergisinin açılışı yapıldı. Resim sergisinin açılışının ardından Hıdırellez ateşi yakıldı. Üniversitemiz öğrencileri Hıdırellez ateşinin üstünden coşkuyla atladı. Daha sonra yumurta tokuşturma yarışmasına geçildi. Prof. Dr. Yaşar Aydemir, Prof. Dr. Alper Ceylan, Prof. Dr. İsmet Çetin ve Öğr. Gör. Serkan Yorgancılar birbirleriyle yumurta tokuşturdu.

Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Çetin ise “Hıdırellez’in Kültürümüzdeki Yeri ve Önemi” hakkında bir konuşma yaptı.

Şenliklerin ikinci bölümü konser ve halk oyunları gösterileri ile devam etti. Şenliklerin üçüncü bölümünde ise üniversitemiz personeline ve öğrencilerimize etli pilav, ayran ve lokma tatlısı ikram edildi.

Hıdırellez şenlikleri Kıraç konseri ile sona erdi. Üniversitemiz öğrencileri yoğun geçen ders döneminin yorgunluğunu Kıraç’ın şarkıları ile attı. Konserin sonunda Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan, Kıraç’a çiçek verdi.