Akademik ve İdari Personelimize Yönelik Hizmet İçi “Aile İçi Sağlıklı İletişim Bağırmayan Anne-Baba Olmak” Etkinliği Düzenlendi
21 Nisan 2021 | 10:54

Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğünün düzenlediği akademik ve idari personele yönelik hizmet içi program, “Aile İçi Sağlıklı İletişim Bağırmayan Anne-Baba Olmak” adlı etkinlik çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Etkinliğe konuşmacı olarak Psikolog Irmak Gürcan Kerimoğlu katıldı. Programa, Personel Dairesi Başkan Vekili Mehmet Ali Özkan ve Eğitim Şube Müdürü Aydın Kayaer'in yanı sıra akademik ve idari personelimiz katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, 95’inci kuruluş yıl dönümünü kutlayan Gazi Üniversitesinde faaliyetlerin devam ettiğini, yönetim olarak eğitime çok önem verdiklerini, bu sebeple hem akademik hem de idari personele yönelik faaliyetlerin devam edeceğini söyledi. Prof. Dr. Musa Yıldız etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Psikolog Irmak Gürcan Kerimoğlu, kendisine bu fırsatı veren Gazi Üniversitesi yönetimine teşekkür ederek sözlerine başlarken, sağlıklı bir toplum olabilmenin ilk şartının aile içinde sağlıklı iletişimden geçtiğini söyledi. Psikolog Gürcan, salgın sebebiyle ülke olarak zor bir süreçten geçildiğini belirterek, “Toplum olarak dengelerimiz bozuldu, düzenlerimiz alt üst oldu. Çocuklarımız sosyal ve okul ortamlarından mahrum kaldı. Bir anlamda çocuklarımız evde hapis oldular. Yetişkinler olarak bizlerin de çalışma ortamları ve şartları değişti. Bu süreçte aile içinde ilişkileri sağlıklı olarak sürdürebilmek ne yazık ki her zaman mümkün olmadı” diye konuştu.

Psikolog Irmak Gürcan Kerimoğlu, sunumun devamında aile içinde sağlıklı ilişkiler ile sağlıklı iletişimin nasıl kurulması konusunda bilimsel görüşlerini izleyenlerle paylaşırken bağırmayan anne-baba olmak hakkında tavsiyelerde bulundu. Sunumun ardından etkinlik soru-cevap kısmıyla sona erdi.

background image