Ankara Hacı Bayram Veli’de Muharrem Ayı İftar Etkinliği - Gazi Üniversitesi
Ankara Hacı Bayram Veli’de Muharrem Ayı İftar Etkinliği
13 Eylül 2018 14:52

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi tarafından Muharrem ayı nedeniyle oruç açma etkinliği düzenlendi.

Üniversitemiz Kültür Merkezinde yapılan etkinliğe Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü (tedviren) Prof. Dr. İbrahim Uslan, Merkez Müdür Vekili Doç. Dr. Orhan Kurtoğlu, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Seyit Ahmet Arslan,  Alevi ve Bektaşi dedeleri ve akademisyenler ile birlikte çok sayıda davetli katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda lokma duası edildikten sonra konuklar oruçlarını açtı.

Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Muharrem ayı, bizler için Hicri yılbaşı olmanın yanında, zulmün ve büyük acıların da yıl dönümüdür. Hazreti Hüseyin efendimiz ve beraberindeki 70 neferin şehit edilmesi İslam medeniyetinin yüreğinde, halen acısı dinmeyen büyük bir ıstırabın kaynağı olmuştur" dedi.

Kerbela’da yaşananların daima hatırda tutulması gerektiğini söyleyen Rektörümüz Uslan, Kerbela Çölü’nde zulme ve ölüme direnen bir yiğidin destansı hüviyetiyle, Suriye, Irak, Filistin, Somali, Doğu Türkistan ve Arakan’da, bütün İslam ülkelerinde yaşanan iç savaşların son bulması için mücadele etmek zorunda olunduğunu ifade etti. Uslan, “Gazi Üniversitesi ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi olarak her zaman bu duruşun temsilcisi olduk” diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan sözlerine TRT’de yayınlanan bir dizideki Mahzun Dede’nin şu sözleriyle son verdi: “Alem sanır ki, Kerbela’da suya hasret can verdi canım Hüseyin’im. Yok, yok su değil Hak’tı onun istediği, Hak’tan vazgeçseydi Fırat O’nun olurdu Dicle de O’nun olurdu. Ama O Hak dedi, Kevser’i seçti. Hak yoksa Fırat irin olur, Dicle zehir olur. Hak varsa Kevser’i seçersin ne yanarsın ne susarsın. Ne mutlu Hak’tan yana olanlara, ne mutlu adaletten yana olanlara.”

Merkez Müdür Vekili Doç. Dr. Orhan Kurtoğlu ise geleneksel hale gelen Muharrem ayı etkinliklerine verdiği destek için Prof. Dr. İbrahim Uslan’a teşekkür etti. Kurtoğlu, etkinliklerin devam edeceğini ve 3 Ekim günü hem Rektörlük hem de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi yerleşkesinde aşure dağıtımı yapılacağını söyledi.

Basında çıkan habere ulaşmak için tıklayınız.