Aytmatov’un Sanat Albümünde Gazi’den Üç Eser - Gazi Üniversitesi
Aytmatov’un Sanat Albümünde Gazi’den Üç Eser
24 Aralık 2018 11:40

Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi, Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Abbas Ketizmen’in üç eseri, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından hazırlanan ‘Cengiz Aytmatov’u Okumak’ adlı resim albümünde yer aldı.

Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan Devlet Müzelerindeki seçkilerden ve yaşayan ressamlara ait eserlerden oluşan sanat albümünde 39 sanatçının resimleri yer alıyor. Doç. Dr. Ketizmen üç eseriyle albümde yer alan ülkemizden tek ressam olurken, albüme Aytmatov’un ‘Beyaz Gemi’, Toprak Ana ve ‘Selvi Boylum, Al Yazmalım’ eserlerine yorumladığı eserleriyle girdi. ‘Cengiz Aytmatov’u Okumak’ albümü 37’inci Uluslararası İstanbul Kitap Fuarında tanıtımı yapılarak sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Yardımcısı Prof. Dr. Fırat Purtaş, sanat albümüne katkılarından dolayı Doç Dr. Ketizmen’e bu eseri hediye ederek kurum adına teşekkürlerini iletti.

Kırgız yazarın ‘Dağlar Devrildiğinde’,  ‘Dişi Kurdun Rüyaları’,  ‘Gün Olur Asra Bedel’, ‘Beyaz Gemi’,  ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’, ‘Elveda Gülsarı!’,  ‘Yüze Yüze’, ‘Toprak Ana’, ‘Cengiz Han’a Küsen Bulut’, ‘Deniz Kıyısında Koşan Ala Köpek’, ‘Cemile’, ‘Deve Gözü’ gibi dünya dillerine çevrilmiş birçok eserlerinden ilham alınarak çizilmiş resimler yer alıyor.