Bazı Basın Organlarında Çıkan Haberlerle İlgili Duyuru
26 Nisan 2018 | 18:28

26 Nisan 2018 tarihinde bazı basın yayın organlarının internet sayfalarında yayınlanan “Okulumuz bölünmesin diyen öğrencilere saldırı: Ülkücüler silah kullandı” başlıklı haber metninde üniversitenin bölünmesi girişimine karşı eylem yapanlara yönelik bir grup ülkücü öğrencinin eylemi sonlandırma isteğiyle havaya ateş açtığı ifade edilmiştir.

Bu çerçevede; kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlamak üzere, aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Haber metninde bahsedilen olay tamamen öğrenciler arasında yaşanan sürtüşmeden kaynaklanan kişisel sebeplerden vuku bulmuştur. Haberde bahsi geçen protesto eylemiyle ilgisi bulunmamaktadır. Ayrıca söz konusu olayın önemli bir kısmı üniversitemiz yerleşkesi dışında gerçekleşmiş olup herhangi bir silah kullanılmamıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ