Burs - AB Dış Politikası Avrupa Diplomasisi Toplantısına Katılma Bursu

Altı günlük (6)(Avrupa Diplomasisi Atölyesi/Toplantısı) 

AB’nin küresel politikalardaki rolü üzerine eleştirel düşünce ve daha derin bir anlayış geliştirmek amacıyla yapılmaktadır. 

Burslu katılım için son başvuru tarihi 19 Şubat 2017‘dir. 

Atölye 27 Mart-1 Nisan 2017 tarihleri arasında Polonya’da gerçekleşecektir.

İnteraktif yöntemler, tartışmalar, simülasyonlarla AB’nin dış politikasına farklı boyutları kapsamasının yanı sıra, program boyunca politika analizi ve topluluk önünde konuşma eğitimleri de olacak. Katılımcılar gruplara ayrılıp seçilen sorunlar üzerine kendi önerilerini geliştirecekler ve bunlar Avrupa Diplomasi Akademisi tarafından yayınlanacak.

Bu program uluslararası ilişkilerle ilgili olan öğrenci veya genç profesyonellere yönelik bir forumdur. 25 kişilik katılımcı grubunda yaklaşık 15 ülke temsil edilecektir.

 

Kriterler

-Öğrenci veya genç profesyonel olmak

-Uluslararası ilişkiler alanına ilgi duymak

-Çok iyi düzeyde İngilizce bilmek

Başvurmak için başvuru formunu doldurmak ve CV’yi yüklemek gerekmektedir. Başvuru formuna ulaşmak için tıklayınız. Etkinliğe ücretsiz olarak katılmak için 19 Şubat 2017 tarihine kadar başvuru formu ve CV ile beraber, aşağıda belirtilen konulardan birinde kısa bir makale yazılması gerekmektedir:

-Avrupa Birliğinin geleceği – Rusya ile ilişkiler

-2017 seçim yılı – AB için senaryolar

-MENA bölgesinde AB anlaşmaları

Makaleler başvuru formuna eklenmeli, 3-5 sayfa uzunluğunda olmalı, 12 punto Times New Roman ile yazılmalı ve belge 1,5 satır aralığına, 2,5 cm kenar boşluklarına sahip olmalı.

 

Burstan en az dört yıllık eğitimlerini tamamlamış öğrenciler (yüksek lisans öğrencileri veya doktora adayları) ile kariyerlerinin başındaki profesyoneller yararlanabilir. Burs konaklama, yemek, atölye ve materyalleri ve sertifikayı kapsamaktadır. Katılımcıların seyahat ve vize masraflarını kendilerinin karşılaması beklenmektedir.

 

Atölye ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

https://diplomats.pl/course/european-diplomacy-workshop-eastern-partnership/#1485181678541-38a59b7a-8f8b

background image