Burs - Slovenya

Yabancı Hükümet Bursları, ikili anlaşmalar çerçevesince yabancı hükümetler tarafından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına araştırma, lisans, yüksek lisans, doktora ve dil kursu alanlarında verilmektedir.

Slovenya

Verilen Bursun Türü Lisans, Yüksek Lisans, Doktora, Doktora düzeyinde Araştırma Bursu
İlk Başvuru Tarihi 19.01.2017
Son Başvuru Tarihi 16.03.2017
Mülakat Tarihi 21.03.2017

ÖZEL ŞARTLAR

a- Burs lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde olup 1 Ekim 2017 ile 30 Eylül 2018 tarihlerinde arasında yararlanılabilecek ve bir dönemlik (en fazla 9 ay) 1 kişiye verilecek veya doktora düzeyinde araştırma olarak 3’er aya bölünerek 3 kişiye verilebilecektir.

b- Adayların Slovenceyi veya kabul eden kurum/öğretim görevlisinin istediği dillerden birisini iyi derecede bilmesi gerekmektedir.

c- Adayların çalışma yapacakları bölümü ve üniversiteyi seçmeleri, burs tercih dönemini belirtmeleri ve seçtikleri üniversiteden kabul mektubu almaları şarttır.

d- Adaylar, Slovenya tarafının başvuru kılavuzunda yer alan yaş şartlarını sağlamalıdır.

e- Lisans,  yüksek lisans ve doktora adayları 1 adet tavsiye mektubu, doktora düzeyinde araştırma adayları 2 adet tavsiye mektubu temin edeceklerdir.

f- Burs miktarı ve kapsamı için tıklayınız.

g- Mülakata girecek adayların belgelerini(1. ve 2. maddeler haricinde) İngilizce veya Slovence hazırlaması gerekmektedir.

Detaylı bilgilere, başvuru formuna ve kabul belgesi formuna https://eng.cmepius.si/programmes/bilateral-scholarships/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Başvuru Kılavuzu……

MÜLÂKAT GÜNÜ ELDEN TESLİM EDİLECEK BELGELER

1- Türkçe başvuru formunun bilgisayar çıktısı,

2- Adli sicil belgesi,

3- Slovenya başvuru formunun çıktısı,

4- Diploma veya not döküm belgesinin (Transkript) onaylı örneği,

5- Tavsiye mektubu (2 adet)

6- Pasaport veya nüfus kağıdının fotokopisi (fotoğrafınız net bir şekilde gözükmeli),

7- Slovenya üniversitelerinden veya bölümlerinden alınan kabul belgesi (imzalı ve mühürlü )

8-Dil belgesi (kabul eden kurum/öğretim görevlisinin istediği dillerden birisinde en az C düzeyi puan almak.)

* Teslim edilecek belgeler 3’er nüsha halinde 3 adet telli dosya içinde mülâkat saatinde komisyona teslim edilecektir.

*Adaylar, Bakanlığımızdan herhangi bir çağrı beklemeden, açıklanan mülâkat tarihinde, saat 10.00’da aşağıdaki adreste hazır bulunacaklardır.

Adres:

Millî Eğitim Bakanlığı

AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü

Beşevler Kampüsü C Blok

YENİMAHALLE / ANKARA

Bursa Başvurmak İçin Tıklayınız:https://basvurular.meb.gov.tr/bsv2_4/disiliskiler_yabbursbsv/default.aspx