Duyuru
CP-Care Projesi Açılış Toplantısı Gerçekleştirildi
22 Şubat 2017 | 08:35

Serebral Palsi tanısı almış olan kişilere bakım verenlerin ve fizyoterapistlerin standart bir müfredat doğrultusunda eğitimlerini hedef alan "Specializd ECVET Training for Physiotherapists and Caregivers for People with Cerebral Palsy (CP- Care)" projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Koordinatörlüğü’nü Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Elbasan’ın yürüttüğü ve Türkiye'den Sabancı Spastik Çocuklar Vakfı, Serebral Palsili Çocuklar Derneği- SERÇEV gibi alanında önder kurumların da ortak olduğu proje üç yıl sürecekken, proje kapsamında oluşturulacak eğitim müfredatı çerçevesinde Serebral Palsi ile ilgili temel bilgiler, müdahale yöntemleri, fizyoterapi ve rehabilitasyon ile diğer tedavi ve değerlendirme yöntemlerine yer verilecek. Eğitim müfredatının eş zamanlı olarak Android bazlı telefon, tablet vb ortamlarda farklı dillerde kullanılmasının sağlanarak, eğitim içeriğine her yerde ulaşılma imkânı sunulacak.

Açılış toplantısı ile birlikte de  “Innovation in Cerebral Palsy Care and Rehabilitation” konulu uluslararası bir konferans düzenlenerek farklı ülkelerdeki uygulamalar hakkında bilgi alışverişi sağlandı.

 

 

 

background image