Gazi’de ‘Şanlı Türk’ün Şanlı Fotoğraf Yarışması’ Ödül Töreni Gerçekleştirildi
21 Mart 2018 11:59

Ankara Ticaret Odasının katkılarıyla, Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı tarafından şehitlerimizin aziz hatıraları için düzenlenen ‘Şanlı Türk’ün Şanlı Bayrağı’ konulu fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Gazi Konser Salonu’ndaki ödül törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Aydemir, Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev Çakmakoğlu Kuru, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmet Doğan, ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür, Milli Savunma eski bakanlarından Sabahattin Çakmakoğlu öğretim üyeleri, Gazili 40 şehidin yakınları ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Salonda açılış konuşmalarından önce Gazi Üniversitesinin 40 şehidinin isimleri teker teker okundu. Şehitlerin isimleri okunduğunda onları temsil eden öğrenciler ayağa kalkarak ‘buradayım’ deyip ellerindeki bayrakla ayağa kalktı.

Çakmakoğlu Kuru, bir şehit torunu olarak böylesi bir yarışmaya ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduklarını belirterek, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi ve dereceye girenler ödüllerini şehit yakınlarının elinden aldı.