Gazi’den İstiklâl Şairimiz Mehmet Akif Geçti
27 Aralık 2019 16:20

Üniversitemizde, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının düzenlediği, ‘Hakk’ın Sesi Mehmet Akif’ adlı tiyatro oyunu sergilendi. İstiklâl Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitlerin Safahat’tan dizelere de yer verilerek sahnelendiği bir perdelik tiyatro oyununda, ‘İstiklal Marşı nasıl yazıldı? Çanakkale Şehitlerine şiiri nasıl kaleme alındı? Kocakarı ile Ömer oyunu, Mehmet Akif’in cenazesi’ canlandırıldı.

Mimar Kemaleddin Salonunda düzenlenen Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan’ın da izlediği oyuna, öğretim üyelerimiz ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Oyunun ardından Rektörümüz, oyunu sahneleyen oyunculara çiçek verdi ve emeklerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.

‘Hakk’ın Sesi Mehmet Akif’ oyununun metin yazarlığını Feridun Cesur yaparken, yönetmenliğini ise Korhan Tuçdan üstlendi.