Türkiye Bilimler Akademisi’nin (TÜBA) 2016 yılı değerlendirmesinde dereceye giren Üniversitemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Figen Güner Dilek ile Doç. Dr. Sefer Bora Lişesivdin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde gerçekleştirilen törene, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İbrahim Uslan da katıldı.

Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim üyesi Dilek ‘Güney Sibirya Altay Türkçesi Ağızları: Karşılaştırmalı Ses Bilgisi’ adlı eseriyle TÜBA Bilimsel Telif ve Çeviri Eser Ödülü’nü (TEÇEP) kazandı.

Fen Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Lişesivdin ise TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanları (GEBİP) ödülüne layık görüldü.

Uluslararası Akademi ödülleri, sağlık ve yaşam, fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler olmak üzere üç alanda öncü ve çığır açıcı çalışmalarıyla öne çıkan bilim insanlarına veriliyor.

01.02.2017 / Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği