Gazi, ASELSAN ile Bir İlki Gerçekleştiriyor - Gazi Üniversitesi
Gazi, ASELSAN ile Bir İlki Gerçekleştiriyor
13 Mart 2018 09:13

ASELSAN ile Araştırma Üniversiteleri Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi arasında “Lisansüstü Eğitim Protokolü” imzalandı. Protokol ile savunma sanayisinde kritik teknolojilerin millileştirilmesi ve bu konularda çalışma yapılması için bir akademi kuruldu.

Üniversite-sanayi iş birliğine yeni bir boyut kazandıracak ve savunma sanayimizi ileri aşamalara taşıyacak olan "ASELSAN Akademi Lisansüstü Eğitim Programı"nın tanıtımı için düzenlenen toplantıya Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan ve ASELSAN ile programda yer alan diğer üniversitelerin yöneticileri katıldı.

YÖK Başkanımız, ASELSAN Akademi'nin, üniversitelerin dünya ile bütünleşmelerine büyük katkı sağlayacağının altını çizdi. ASELSAN Akademi’nin yeni nesil üniversite konseptine uygun olarak olumlu sonuçlar üreteceğine inandıklarını söyleyen Saraç, bu programın ülkenin rekabet gücünün artmasında önemli bir rol oynayacağını ve sanayideki teknoloji odaklı dönüşüm sürecinin öncüsü olacağını belirtti.

Programın tanıtımının ardından YÖK koordinatörlüğünde, ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı ve ASELSAN Akademi Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Çelik ile Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök arasında "Lisansüstü Eğitim Protokolü" imza töreni gerçekleştirildi.

Üniversite-sanayi işbirliğinde dünyada bir ilkin gerçekleştirildiği ASELSAN Akademi teknoloji ve mühendislik alanındaki uzman ve yenilikçi yapısıyla Türkiye'nin savunma sanayisine katkı yapacak ve bu alandaki programların yeniden yapılandırılmasına imkân tanıyacak. YÖK ile yapılan protokol kapsamında ASELSAN, üniversitelerin dış kampüsü işlevi üstlenerek üniversite fabrikaya taşınmış olacak.

ASELSAN Akademi Lisansüstü Eğitim Programı, 2017 Güz Dönemi'nde hayata geçirildi. Bir sanayi kuruluşu ile birden fazla üniversitenin iş birliğine gitmesi şeklinde uygulanan bir model olan program YÖK’ün koordinasyonunda yürütülüyor. Program ile sadece üniversite sanayi işbirliği değil üniversiteler arası işbirliği de hedefleniyor. ASELSAN Akademi, teknoloji ve mühendislik alanındaki uzman ve yenilikçi yapısıyla ülkemizin savunma sanayisine katkı yapacak ve bu alandaki programların yeniden yapılandırılmasına imkân sağlayacak.