Gazi Hastanesinde Tam Otomatik Kemoterapi İlaç Hazırlama Ünitesi Açıldı
09 Şubat 2018 14:09

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Eczanesi bünyesinde Tam Otomatik Kemoterapi İlaç Hazırlama Ünitesi açıldı. Ünite, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İbrahim Uslan, Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Alper Ceylan, Rektör Danışmanı Sayın Prof. Dr. Mehmet Akif Öztürk, Tıp Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Sadık Demirsoy, Dekanımız Sayın Prof. Dr. Sadık Demirsoy, Başhekimimiz Sayın Prof. Dr. Ahmet Demircan, Başhekim Yardımcılarımız Prof. Dr. Ş. Gülbin Aygencel Bıkmaz, Prof. Dr. Mustafa Kavutçu, Prof. Dr. Murat Dizbay, Doç. Dr. Hüseyin Koray Kılıç, Doç. Dr. Hakan Tutar, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Taner Akar, Doç. Dr. Sevil İlhan, Hastane Müdür ve Müdür Yardımcılarının hazır bulunduğu açılışla hizmete girdi.

Baş Eczacı Handan Varlı Tam Otomatik Kemoterapi İlaç Hazırlama Ünitesi hakkında yaptığı sunumda, bu sistemin hastayı, ortamı ve çalışanı sitotoksik ilaçların hazırlanma risklerinden, ilacı kontaminasyondan koruduğunu ayrıca ilacın gereksiz israfının önlenerek çok pahalı olan ilaçlardan büyük tasarruf sağlanacağını vurguladı.

Açılış, Erişkin Onkoloji, Erişkin Hematoloji, Pediatrik Onkoloji, Pediatrik Hematoloji Bilim Dallarındaki hocalarımız ile diğer bölümlerden çok sayıda doktor, asistan, hemşire ve personelin de katılımıyla devam etti. Program esnasında merkez içindeki çalışmalar canlı olarak yayınlandı. Rektörümüz, Dekanımız, Başhekimimiz ve beraberindekilerin ünite çalışanları ve ünite sorumlu eczacısı İmren Oğuz Eren’in tanıştırılmasının ardından toplu olarak kurdele kesilerek açılış yapıldı. Ünitenin gezilmesinin ardından akademik ve idari personelimizin de katıldığı açılış kokteyli ile program sona erdi.