Baharın müjdecisi olarak kabul edilen Nevruz Bayramı, Üniversitemizde çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Gazi Konser Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Aşıkların Dilinden Nevruz Bayramı’ etkinliğinde aşıklar Kul Nuri, İhsan Yavuzer, Rahim Sağlam ve Murat Piroğlu türküleri ve atışmalarıyla izleyenlere keyifli dakikalar yaşatırken İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde “Hoş geldin Bahar” başlıklı program düzenlendi.

Üniversitemiz İİBF bahçesinde düzenlenen programın açılış konuşması İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gonca Bayraktar Durgun tarafından gerçekleştirilirken, Durgun konuşmasında baharın müjdecisi Nevruz Bayramı’nın Türklerin kültürel hayatında çok önemli yeri olduğunu söyledi. Durgun, milli değerleri yaşatmak için Üniversite olarak daima çaba içerisinde olduklarını da ifade etti.

Gerçekleştirilen etkinlikte Fen Fakültesi Halk Oyunları Topluluğu Seymen Gösterisi sunarken, Mühendislik Fakültesi Halk Oyunları Topluluğu Burdur yöresinden, Sağlık Bilimleri Fakültesi Halk Oyunları Topluluğu Van yöresinden, Eczacılık Fakültesi Halk Oyunları Topluluğu Siirt yöresinden, Diş Hekimliği Halk Oyunları Topluluğu da çeşitli yörelerden oyunlar oynadı.

Etkinlikte üniversitemiz öğrencisi Ali Kemal Çakır ve Beyza İrtük de türkülerle katılımcılara keyifli vakit geçirtti.

Şenlikten fotoğraflar için tıklayınız.

22.03.2017 / Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği