Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı (TOVAK)’ın özel eğitim alanının öncü isimlerinden Prof. Dr. Yahya Özsoy anısına verdiği Toplum Hizmetleri Ödülü’nde üniversitemiz Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Görme Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri  “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında hazırladıkları “Benimle Oynar mısın?” adlı proje ile TOVAK Prof. Dr. Yahya Özsoy Toplum Hizmeti Özel Eğitimciler Derneği Teşvik Ödülü’ne ödülüne layık görüldüler.

17 çalışma içinde ödül alan iki projeden biri olan Benimle Oynar mısın? isimli çalışma görme engelli bireylerin oryantring sporu aracılığıyla harita okuma, yer-yön bulma ve bağımsız hareket etme becerileri kazanmasına yardımcı olması üzerinden hazırlandı. Üniversitemiz  Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Görme Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı son sınıf öğrencileri Elif Durmuş, Arzu Bedir, Huri Polat, Mehmet Emin Özdemir ve Yasin Kızılçıbık tarafından hazırlanan proje geçtiğimiz Mayıs ayında Dünya Oryantiring Günü’nde görme engelli çocuklarla yaptıkları çalışmanın da temelini oluşturuyor.

ÖğrencilerinTopluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında hazırladıkları proje görme engellileri ilk kez oryantaring sporu ile tanıştırırken, hazırlanan proje kapsamında Ankara Mithat Enç Görme Engelliler Okulu’nın bahçesinde oryantiring sahası kuran proje sahipleri, bu amaçla dünyada ilk kez bir mekânın krokisini çıkartarak öğrencilerin kabartma harita sayesinde oryantiring oyunu oynamalarını sağladı.

30.12.2016 / Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği