Gazili İletişimcilerin Projesi Keçiören Belediyesi Aracılığıyla Hayata Geçiyor
17 Ocak 2017 12:57

Üniversitemiz İletişim Fakültesi ile Keçiören Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği ‘Halkla İlişkiler Akademisi’ projesi ürünlerini verdi. İki kurum arasında geçtiğimiz ay başlayan proje kapsamında İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümünden 20 öğrenci ortak hazırladıkları dört farklı çalışmayı jürinin değerlendirmesine sundu. Çalışmalar arasından ‘Bugün Başkan Sensin’ isimli proje birinciliğe layık görülürken, proje kapsamında meydanlara kurulan kürsülerde Keçiören ve Ankara sakinleri başkan olmaları halinde yapmak istedikleri hizmet ve projeleri kamuoyuyla duyurma şansı bulacak.

Geçtiğimiz Aralık ayında iki kurum arasında yapılan işbirliği sonucu İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencilerinin Keçiören Belediyesi’nin Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde çalışma imkânı elde ettiği projede, öğrenciler üniversitede öğrendikleri teorik bilgileri sahada uygulama şansı yakaladı ve kazandıkları saha deneyimini hazırladıkları projelerde kullandı.

16 Ocak tarihinde Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte projelerini sunan öğrencilerin değerlendirme jürisinde Üniversitemizin İletişim Fakültesi mezunları yer aldı. Değerlendirmeyi Aylin Bekâr Özkan-ATV Platformlar ve Mobil Medya Müdürü; Hasan Öymez-Anadolu Ajansı Türkiye Haberleri Koordinatörü; Süleyman Alıcı-Basın danışması / Eski AKİM Koordinatörü; Murat Ellialtı -RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkan Yardımcısı; Emrah Alparslan-TRT Haber/Yönetmen; Musa İmir-HSYK Kararnameler Şube Müdürü yaptı.

Öğrencilerin deneyimlerini aktardığı etkinliğe ve sunumlarını paylaştığı etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile birlikte katıldı.

Rektörümüz Uslan konuşmasında halkla ilişkilerin önemine vurgu yaparak, “Biz kurumsal anlamda halkla ilişkileri sağlayabiliriz ama kavramlar modernleştikçe değerler noktasında yitirdiklerimizi ayrı bir düşünmemiz gerektiği kanısındayım” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Uslan ayrıca, bu projenin ilk olması ve öğrencilerimizin mesleki tecrübe kazanmasına katkı sağlaması açısından çok değerli olduğunu vurguladı.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise Gazi Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri bu projeden memnuniyeti dile getirerek, “Biz de belediye olarak bu projelerden istifade edeceğiz” diye konuştu. Bu tür projelerin devam etmesi temennisinde bulunan Ak, Gazili öğrencilerle çalışmaktan duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Özarslan da, öğrencilerin fakültede aldıkları teorik eğitim pratikte uygulama fırsatı buldukları için çok memnun olduklarını ifade etti.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak,

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Özarslan ve Yarışmaya Katılan Öğrenciler

17.01.2017 / Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği