Hizmet İçi Eğitim Programları ile Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavında Başarılı Olan Personelimiz Belgelerine Kavuştu
27 Aralık 2019 15:57

Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığı Hizmet İçi Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği Hizmet İçi Eğitim Programları ile Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavında başarılı olan personelimiz için bir program düzenlendi.

Programa Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yaşar Aydemir, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Metin Dağdeviren, öğretim üyeleri, üniversitemiz daire başkanları ve idari personel katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan, konuşmasına başlamadan önce elim bir trafik kazasında yaşamını yitiren idari personelimiz Sinan Şahin ile güvenlik amiri Ferhat Eroğlu’nun vefat eden babasına Allah’tan rahmet diledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Uslan: Her Personelimiz Üniversite Yönetimi İçin Çok Önemli

Üniversitemizde görev yapan her personelin önem arz ettiğine değinen Rektörümüz, “Üniversite, akademisyeni, idari personeli ve öğrencileriyle bir bütündür. Her bir personelimiz gerek eğitim, gerekse araştırma-geliştirme faaliyetlerindeki süreçlere çok değerli katkılar sunuyor. Toplamda 3468 akademik, 2843 idari, 2551 de sözleşmeli personelimiz ile tüm bu süreçleri birlikte yönetiyoruz. Birlikte bu dönem boyunca önemli işler başardığımıza inanıyorum. Zira bir üniversitenin akademisyenleri ve öğrencileri ile idari personeli de sürecin içine belirli bir motivasyonla dâhil olduğu zaman gerekli katkıyı sağlamak ve başarıya ulaşmak mümkün olabiliyor. İşte biz de bunu göz önüne alarak bu faaliyetleri gerçekleştirdik” dedi.

Kaliteyi, “Kalite bir işi ilk defasında, her defasında doğru ve tam zamanda yapmaktır” diyerek tanımlayan Rektörümüz, “Kurumlar içinde tatlı rekabetler olabilir. Ancak söz konusu Gazi Üniversitesi ise her birimimiz birbirinin paydaşı ve ekibin bir parçası olmalıdır. Akademide de durum böyle. Eğer söz konusu ülkemizin milli menfaatleri ve kalkınması ise tüm kurumlarımız da birlikte hareket etmeli ” diye konuştu.

‘2020 Yılında da Faaliyetler Devam Edecek’

Rektörümüz Prof. Dr. Uslan idari personelin aidiyet duygusunu geliştirmek, motivasyonunu arttırmak adına bir dizi eğitim ve sosyal faaliyetler gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, “Araştırma üniversitesi olmanın sorumluluğuyla, idari personelimizin de görüşlerini alarak eğitim programları ve sosyal faaliyetler düzenlendi. Bu süreçlere katılan tüm personelimize teşekkür ediyorum. Bu eğitimlerde yer alan hocalarımıza da kalbi şükranlarımı sunuyorum. 2020 yılında da bu faaliyetlerimiz devam edecek” diye konuştu.

Rektörümüz son olarak YÖK Denetleme Kurulu Üyeliğine atanan Üniversitemiz Genel Sekreteri Prof. Dr. Metin Dağdeviren’e yeni görevinde başarılar diledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Aydemir, üniversitemiz idari personelinin ‘Devlet Memurları Eğitim Genel Planında, kalkınma ve stratejik planda öngörülen amaçlar doğrultusunda bilgisini ve verimliliği arttırarak hizmet içinde yetişmesini sağlamak, daha üst seviyedeki görevlere hazırlamak amacıyla Senatonun 08.11.2018 tarih ve 2018/112 sayılı kararı ile Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği’ni çıkardığını anımsatarak sözlerine başladı.

Prof. Dr. Aydemir, yönetmeliğin uygulaması kapsamında, Eğitim Kurulu ve Personel Daire Biriminin yer aldığı Eğitim Teşkilatının kurulduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “2019 yılı içerisinde mali işler mevzuatı konusunda 56 saat, personel işleri mevzuatı konusunda 52 saat ve öğrenci işleri mevzuatı konusunda 60 saat süren zorunlu eğitim programları düzenlenmiş ve bu eğitimlere 180 personel katılmıştır. Bu eğitim faaliyetlerinde  kurum dışından Kamu İhale Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı,  Devlet Arşivleri Başkanlığı personeli ile kurum içi öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve alanında uzman idari personel eğitmen olarak görevlendirilmiştir. Motivasyon eğitimleri kapsamında ise seminerler, etkinlikler ve eğitim programları düzenlenmiştir. Bu eğitimlerden 835 personel faydalanmıştır.”

Programda eğitimlerde görev alan 73 eğitmene ‘teşekkür belgesi’, zorunlu eğitim programları sonrası düzenlenen sınavda başarılı olan 112 personelle, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavında başarılı olan 98 personele ise ‘başarı belgesi’ verildi.