ICAT’15 Konferansı Antalya’da Yapıldı
3 Ağustos 2015 | 21:00

Prof. Dr. Ömer Faruk BAYGazi Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Advanced Technology&Science Publishing Group tarafından ortaklaşa düzenlenen “International Conference on Advanced Technology&Sciences-ICAT’15” adlı konferans 4-7 Ağustos 2015 tarihleri arasında Antalya’da yapıldı.

Düzenleme Kurulu Başkanlığını Üniversitemiz Teknik Eğitim Fakültesi, Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Faruk Bay’ın yaptığı konferansa, 43 farklı ülkeden 284 bildiri gönderildi. Her bildiri iki hakem tarafından değerlendirildi ve bunlardan 184 tanesi sunum için kabul edildi. Bildirileri değerlendirmek için 141 hakem görev aldı. Kabul edilen bildirilerden 172 tanesinin konferansta sunulmak üzere kaydı yapıldı ve konferansa 250 bilim insanı katıldı. Gerçekleştirilen konferansın amacı, Elektrik-Elektronik, Bilgisayar, Enerji ve Mekatronik Mühendislikleri alanlarında araştırmacı ve akademisyenlerin kendi araştırmalarını ve mesleki gelişim faaliyetlerini sunmak ve kendi aralarında bilgi alışverişinde bulunmalarını sağlamak için bir platform oluşturmaktır. Oluşturulan bu platform araştırmacıların, öğrencilerin ve profesyonellerin mevcut ortaklıklarını güçlendirmek ve yeni işbirliklerini geliştirmek amacıyla fikir alışverişinde bulunmaları için fırsatlar yaratmaktadır.