Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ı Ziyaret Etti
25 Şubat 2021 | 12:52

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ı ziyaret etti. Ziyarette, Prof. Dr. Musa Yıldız ve Prof. Dr. Alpaslan Ceylan tarafından Üniversitemiz ile Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi arasında “Akademik İş Birliği Protokolü” imzalandı.

İki kurumun akademisyenleri arasında ortak araştırma faaliyetleri yapılmasını içeren protokol kapsamında akademik personel ve öğrenci değişimi yapılacak. İki üniversite; bilimsel etkinliklerin yanı sıra spor, sanat ve kültürel etkinliklerin organizasyonunda da iş birliği yürütecek.   

Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a bir de teşekkür belgesi verdi. Prof. Dr. Alpaslan Ceylan imzalı belgede, “Kardeş Gazi Üniversitemizin her türlü imkânını bizlerle içtenlikle paylaşarak Üniversitemizin gelişmesine yaptığınız değerli katkılardan, ülkemizin eğitim alanında yurt dışındaki önemli yatırımlarından biri olan Ahmet Yesevi Üniversitesi Türkiye tarafı Rektörlüğü ve Mütevelli Heyet Başkanlığı görevleriniz süresince Türk dünyasının birlikteliğine yönelik hizmetlerinizden, Türk dünyası ülkeleri ile halkları arasında altın köprü niteliğinde bulunan Üniversitemizle olan gönül bağınızdan dolayı çok teşekkür ederim” ifadelerine yer verildi. Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, her iki kurum arasındaki iş birliğinin etkin ve verimli bir şekilde artırılması temennisinde de bulundu.

background image