Merkez Yerleşke - Rektörlük Yerleşkesi

Gazi Üniversitesi Rektörlük Yerleşkesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk eğitim-öğretim yerleşkelerinden biri olma özelliğine sahiptir. Yerleşke içinde Cumhuriyet döneminin ünlü mimarlarından Mimar Kemaleddin’in eseri olan ve günümüzde rektörlük binası olarak kullanılan Gazi Üniversitesi Rektörlüğü ve binanın çevresinde kurulmuş birçok eğitim birimi, idari birim, spor tesisleri ve sosyal tesisler bulunmaktadır.

Gazi Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Gazi Üniversitesi'nin Ankara Beşevler Emniyet Mahallesi’nde kurulmuş yerleşkedir. Yerleşkenin temelini Gazi Üniversitesi Rektörlük binası ve Gazi Eğitim Fakültesi oluşturur. 1926 yılında Gazi Eğitim Enstitüsünün kurulması ile şekillenmeye başlamıştır. Merkez yerleşkede bulunan akademik, idari ve sosyal birimler şöyledir:

Bu yerleşkede yer almaktadır.

Daha Büyük Görüntüle