Prof. Dr. Musa Yıldız’a Akdeniz Üniversitesi’nden Ödül
1 Haziran 2016 | 12:31

Daha önce 13-15 tarihlerinde yapılan 5. Uluslararası Bilim, Kültür ve Spor Kongresinde Bilim Kültür ve Spora hizmet ödülüne ve Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı (TÜRKSAV) tarafından da 20. Uluslararası Türk Dünyasına Hizmet Ödülü’ne layık görülen Gazi Üniversitesi öğretim üyesi ve Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız’a bir ödül de “2016 yılının UNESCO Milli Komitesi kararıyla Hoca Ahmet Yesevi Yılı olarak anma programına alınmasındaki çalışmaları ve Hoca Ahmet Yesevi’yi tanıtmak amacıyla yapmış olduğu çeşitli çalışmalarından dolayı” Akdeniz Üniversitesi tarafından verildi. Musa Yıldız, bu ödülünü “Vuslatının 850.Yılında Hoca Ahmet Yesevi” konulu I. Uluslararası Akdeniz Sanat Sempozyumunda Türk kültür ve sanatına katkılarından dolayı aldı.