Duyuru
Rektör Adayları Belirleme Seçimi Seçim Çağrısı
30 Haziran 2016 | 12:27

Değerli Öğretim Üyeleri;

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun değişik 13/a maddesi ve Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliğinin 4. maddesi uyarınca 12 Temmuz 2016 Salı Günü saat 09.00-16.00 saatleri arasında Üniversitemiz Rektörlük Binasında yer alan Mimar Kemaleddin Salonunda "Rektör Adaylarını Belirleme Seçimi" yapılacaktır.
Söz konusu seçim süreci Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen "Rektör Adaylarının Seçimle Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar" doğrultusunda yürütülecektir.

Bu bağlamda;

  1. Oy kullanma işlemi saat 09.00'da başlayacaktır. Ancak, oy kullanacak öğretim üyelerinin en az yarısının toplantı salonunda hazır bulunduğunun tespiti durumunda söz konusu seçime başlanabilmesi mümkün olabilecektir.
  2. Öğretim Üyeleri öncelikle soyadlarının ilk harfi esas alınarak alfabetik olarak gruplandırılmış olan kendine ait oy sandığına gidecek ve ilgili sandık kurulu üyelerine resmi olarak geçerli bir kimlik belgesi (Nüfus Hüviyet Cüzdanı, Gazi Üniversitesi Kimlik Belgesi,Sürücü Belgesi, Pasaport) göstermek sureti ile oy kullanma işlemini gerçekleştirebileceklerdir. Öğretim Üyeleri sonra ise ilgili Sandık Kurulundan alacakları mühürlü boş oy pusulası ve zarfı ile kabine girerek boş oy pusulasına oy vermek istediği Rektör Adayının ismini okunaklı ve açık bir şekilde yazıp zarfa koyacak ve söz konusu zarfı kapatıp ilgili kendi sandığına atacaktır. Öğretim Üyeleri en son olarak sandık seçmen listesinde isminin karşısına imzasını atacak ve kimliğini geri alarak oy verme işlemini tamamlamış olacaktır.
  3. Üzerinde birden fazla aday ismi bulunan ya da seçimin gizliliğini ihlal edecek şekilde işaret olan oylar geçersiz sayılacaktır.
  4. Oy kullanma işlemi saat 16.00'da sona erecektir.

Bilgilerinizi rica ederiz.

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü
30.06.2016

background image