Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı - Gazi Üniversitesi

İç ve dış mihrakların planlayıp uygulamaya koyduğu, Devletimizin bekasını hedef alan 15 Temmuz darbe girişiminin 2. yıldönümünde; basireti, iradesi, cesareti ve gayreti ile göz dolduran milletimizi tebrik ediyor; vatanı ve milleti uğruna gözünü kırpmadan şehadete koşan kahramanlarımızı rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı arz ediyorum.

Yaşanan bu meşum hadisenin benzerlerinin tekrar etmemesi için üniversite olarak sorumluluğumuzun bilincinde; akıl, ilim ve sağduyu ile değerlerini harmanlayabilen, insanı ve ülkesinin menfaatlerini önceleyen nesiller yetiştirmeyi hedefliyor, daha çok çalışarak insanımıza ve ülkemize olan borcumuzu ödemek istiyoruz.

Bu vesile ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyor, ülkemize, coğrafyamıza ve dünya barışına katkı sağlamasını diliyor, insanımızın karanlık odakların ve şer güçlerin hilelerine karşı uyanık olmalarını temenni ediyorum.

Prof. Dr. İbrahim USLAN

REKTÖR