Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan'ın 2017-2018 Akademik Yılı Mesajı

Sevgili öğrenciler, üniversitemizin saygıdeğer akademik ve idari personeli;

Bilim, eğitim ve öğretimde  1926 yılından beri ülkemizi aydınlatan Gazi Üniversitesinin bir mensubu olarak 2017–2018 Eğitim–Öğretim Yılını sizlerle birlikte karşılamanın gurur ve sevincini yaşıyorum.

Türkiye Cumhuriyetini dünya bilimsel alan sıralamasında birçok bilim alanıyla en üst sıralarda temsil eden Gazi Üniversitesi eğitimden iletişime, güzel sanatlardan mühendisliğe, tıptan eczacılığa, diş hekimliğinden edebiyata, iktisattan bankacılığa kadar birçok farklı alanda eğitim öğretime devam etmektedir. Mesleklerindeki başarılarıyla bizleri gururlandıran mezunlarımız ise toplumda öncü bir rol üstlenerek ülkemizin kalkınmasına önemli katkılarda bulunmaktadır.

Sevgili öğrenciler,

Sizler gösterdiğiniz  üstün başarı sonucunda ülkemizin en önemli yüksek öğretim kurumlarından biri olan üniversitemizi kazandınız ve Gazi Üniversitesi ailesinin bir üyesi oldunuz. Sizlere üniversitemizin kapısını sonuna kadar açıyoruz. Şimdi sıra sizde. Bu bayrak yarışında mezunlarımızdan aldığınız bayrağı, daha da ileri götürmenizi bekliyoruz. Bizler bu konuda size her zaman desteğimizi sunacağız. Sizler de ülkemizin gelişmesi ve büyümesi için attığımız her adımda bizlerin yanında olun. Köklü birikime, nitelikli eğitim öğretim kadrosuna ve sosyal imkânlara sahip bir üniversitenin öğrencileri olarak, “Gazili olmanın ayrıcalığını” doyasıya yaşayın. Adını “Gazi”den alan üniversitemizi tercih ederek çok doğru bir karar verdiğinizi asla unutmayın. Sizleri başarınızdan dolayı tebrik ediyor, eğitim öğretim hayatınızda başarılar diliyorum.

Değerli Gazililer,

Üniversitemizin eğitim öğretim faaliyetlerinden en üst düzeyde verimin elde edilebilmesi ve öğrencilerimizin sunduğumuz nitelikli eğitim olanaklarından en iyi şekilde yararlanabilmesi bakımından akademik personelimizin özverisi büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda idari personelimizin katkıları da asla göz ardı edilemez. Bütün Gazililer, “Gazili” olmanın verdiği sorumluluk doğrultusunda, birlik ve beraberlik içinde hareket etmektedir. Gazi Üniversitesi personeli olarak sizler, tüm bilgi ve birikimlerinizi büyük bir şevkle öğrencilerimizin ve toplumumuzun istifadesine sunmaktasınız. Gazi Üniversitesi yönetimi olarak bizler de sizlere daha iyi bir çalışma ortamı sunmaya çalışmaktayız. Birlikte Gazi Üniversitesini daha da ileriye taşıyacağımıza yürekten inanıyorum.

Yeni akademik yılın öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize başarı ve esenlik getirmesini diler,  sevgi ve saygılarımı sunarım.