Rektörümüz Prof. Dr. Uslan’dan Yurt Dışında Yetişmiş Bilim İnsanlarına Çağrı - Gazi Üniversitesi
Rektörümüz Prof. Dr. Uslan’dan Yurt Dışında Yetişmiş Bilim İnsanlarına Çağrı
06 Haziran 2018 17:16

Türk-Amerikan Bilim Adamları ve Akademisyenleri Derneğinin ABD’nin Boston kentinde düzenlediği TASSA 2018 konferansına, ülkemizden beş üniversite rektörünün yanı sıra üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan ve diğer üniversitelerin temsilcileri ile akademisyenlerimiz katıldı. Üniversitelerimiz konferansta tanıtım stantları da açtı.

Gazi Üniversitesinin Türkiye’nin on araştırma üniversitesi arasında yer aldığını ve belli alanlarda ABD’deki üniversitelerle işbirliklerini geliştirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Uslan, bu tür akademik buluşmalara önem verdiklerini dile getirdi.

Boston Üniversitesi ve Michigan State Üniversitesi ile daha önce kurdukları iş birliklerini sürdürdüklerine dikkati çeken Prof. Dr. Uslan, “konferansta Michigan State Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Satish Udpa ile görüşerek Michigan State Üniversitesi ile çift diplomalı bir doktora programı üzerinde çalışmalarımızı imza aşamasına getirdik. Ayrıca Boston Üniversitesi ile de fotonik ve yaşam bilimleri kapsamında ortak projeler yapmayı amaçlıyoruz. Bu amaç doğrultusunda Boston Üniversitesi akademisyenleriyle verimli görüşmeler gerçekleştirdik” diye konuştu.

Rektörümüz Uslan, “Türk insanının yurt dışında yetişmiş kaynaklarını değerlendirmek amacıyla ABD’de doktorasını tamamlamış genç arkadaşlarımızla konferansta bir araya geldik. Onlarla verimli görüşmeler yaparak, kendilerini ülkemizde ve ülkenin bir değeri olarak Gazi Üniversitesi çatısı altında hizmet vermeleri için davet ettik” diye konuştu.

Konferansa ülkemizden ve ABD’den katılan Türk bilim insanları, ülkemizin eğitim, yenilikçilik ve ar-ge alanındaki durumu, yeni hedefleri ve vizyonundan, Türk yükseköğretim sisteminde ihtisaslaşmaya yönelik olarak uygulamaya alınan araştırma üniversitelerinin sorumluluk ve faaliyetlerine kadar birçok konu hakkında görüşlerini paylaştı. Konferansta ayrıca Türkiye ile ABD arasındaki akademik işbirliklerine yönelik değerlendirmelerde bulunuldu.

Konferansla ilgili habere ulaşmak için tıklayınız.