Sağlık Bakanı Sayın Dr. Ahmet Demircan, Gazi Tıp’ta Biniş Törenine Katıldı
16 Mart 2018 15:19

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde Sağlık Bakanı Sayın Dr. Ahmet Demircan’ın teşrifleriyle biniş töreni gerçekleştirildi. Törene Yükseköğretim Kurulu Yürütme Üyesi Doç. Dr. Zeliha Koçak Tufan, Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Ceylan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Sadık Demirsoy, Gazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Demircan, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan konuşmasına kadrosunu alan öğretim üyelerini kutlayarak başladı ve hekimler ile tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını tebrik etti.

Dekan Demirsoy’a gayreti ve çalışmalarından dolayı teşekkür eden Uslan, göreve geldiklerinde kadro sorunları olduğunu ve bu sorunu büyük ölçüde çözdüklerini ifade etti.

Türkiye’nin 41 bilim alanının 25’inde dünya sıralamasında girdiğini anımsatan Uslan, Gazi’nin bu 25 bilim alanının 13’ünde yer alan üç üniversiteden biri olduğuna vurgu yaptı. Bu 13 bilim alanının 3’ünün sağlık bilimleriyle ilgili olduğunu söyleyen Uslan, bu sebeple Türkiye’deki en iyi beş tıp fakültesinden biri olan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne büyük önem verdiklerini ifade etti.

Uslan, araştırma üniversitesi olarak gelecek yıllarda lisansüstü eğitime ağırlık vereceklerini dolayısıyla lisans öğrencisi sayılarında düşüş olmasını ümit ettiklerini ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan, bu konuda verdiği destekten dolayı YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile YÖK üyelerine ve bakanlarımıza teşekkürlerini iletti.

Hastanenin borç sorunlarını çözmek içini girişimlerin devam ettiğini ve bu sorununun kısa zamanda çözüleceğini umduklarını ifade eden Rektörümüz Uslan, hastane inşaatında çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

Uslan hastane ve Tıp Fakültesi yönetimiyle ‘Tıp eğitimde kaliteyi nasıl arttırabiliriz’ noktasında çalıştıklarını anlattı. Bu kapsamda hem simülasyon merkezi hem de arttırılmış sanal gerçeklik çalışmasının devam ettiğini söyleyen Prof. Dr. İbrahim Uslan, bu çalışmadan tıp dışında mühendislik alanlarında da yararlanmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Sadık Demirsoy göreve geldiklerinden bu yana Sağlık Bakanlığı ve Rektörümüz Uslan’ın gayreti ve desteğiyle Tıp Fakültesinde önemli gelişmelerin yaşandığının altını çizdi. Dekan Demirsoy, Türkçe ve İngilizce bölümlerinin akredite edildiğini, kadrolarını bekleyen öğretim üyelerinin mağduriyetlerinin giderildiğini, yeni hastane binasının inşaatının da gelecek yıl biteceğini ve eğitim merkezinin de açılacağı bilgisini verdi.

Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Ahmet Demircan ise Türkiye’nin sağlıkta önemli gelişmelere imza attığını söyledi. Ülkemizin gelecek 10 yıl içinde Türkiye’nin doktor açığını büyük ölçüde kapatacağını vurgulayan Dekan Demirsoy, 2021’den sonra devlet üniversitelerinin tıp fakültelerinde öğrenci kontenjanlarının da düşürüleceğini ifade etti.

Sağlıkta altyapı konusunda Türkiye’nin önemli yol aldığını ifade eden Prof. Dr. Sadık Demirsoy, Türkiye’deki birçok hastanenin yatak sayısı açısından Avrupa ortalamasının üzerine çıktığını ifade etti. Dekan Demirsoy, Türkiye’nin 500 milyar dolarlık sağlık turizmi pazarından istifade edebilecek bir altyapıya sahip olduğunu belirtti. Sadık Demirsoy konaklamalı fizik tedavi ve rehabilitasyon, yaşlı bakım merkezi ve kaplıca tedavisiyle ilgili yönetmeliği yayınlanması amacıyla Başbakanlığa gönderdiklerini dile getirdi. Demirsoy ayrıca  Türkiye’de ilaç üretmek için girişimleri olduğunu da sözlerine ekledi.