Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank Üniversitemizde
07 Şubat 2020 17:21

Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank, Üniversitemizi ziyaret etti. Üniversitemiz yöneticilerinin de katılımıyla düzenlenen toplantıda Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan, Bakan Varank’a  ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Toplantıda Bakan Mustafa Varank’a 2017-2020 yıllarında üniversitemizdeki Ar-Ge ve kurumsal işbirlikleri hakkında brifing verildi. Aselsan, Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, İTÜ ve ODTÜ ile ortaklaşa yürütülen YÖK onaylı Aselsan Akademi Lisansüstü Programı; Gazi Üniversitesi, Savunma Sanayii Başkanlığı, Aselsan, Tusaş, Roketsan ve Havelsan ortaklığıyla yüksek teknolojilere yönelik kurulan Üniversitemizin ikinci Teknopark'ı TeknoHAB, üç boyutlu metalik ve seramik teknolojilerine yönelik olarak ulusal ve uluslararası paydaşlarımızla kurulan mükemmeliyet merkezimiz EKTAM, ışık temelli teknolojilere yönelik olarak araştırmaların yapıldığı merkezimiz FOTONİK ile Gazi Üniversitesi yürütücülüğünde Ankara Üniversitesi ve ODTÜ ortaklığıyla kurulan Nörobilim ve Nöroteknoloji mükemmeliyet merkezimiz NÖROM'un faaliyetleri hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank Üniversitemiz Şeref Defteri’ni de imzaladı. “Ülkemizin en köklü üniversitelerinden biri olan Gazi Üniversitesini ziyaret ediyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum” diyen Bakan Varank, Üniversitemizin yetiştirdiği öğrencilerle ülkemizin bilimsel gelişimine, ilerlemesine ve kalkınmasına eşsiz katkılar sunduğunu belirtti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ülkemizin hedeflerine ulaşmak için ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağı ve bilimsel birikime Üniversitemizin tecrübesi ve rehberliğiyle daha hızlı ulaşılacağından şüphesi olmadığını da sözlerine ekledi.