Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden Eleman Alımı

5431 sayılı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanununun 25 inci maddesi uyarınca aşağıdaki tabloda belirtilen nitelik ve sayıda İdari Hizmet Sözleşmeli (İHS) "Mühendis" alınacaktır.

MÜRACAAT ETMEK İSTEYENLERDE ARANILACAK ŞARTLAR

Unvanı

Aranan Nitelikler

Sayı

Statü

MÜHENDİS

En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının ilgili bölümünden mezun olmak ve 2016-2017 KPSS P-3 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak. İngilizce dilinden, (2013, 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (e-yds dahil) başvuru tarihi itibariyle en az (C) düzeyinde puan almış olmak.

Adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı P3 grubu puan sırasına konulmak kaydıyla alım yapılacak unvan için boş pozisyon sayısının beş katına kadar çağırılacak adaylar arasından, Genel Müdürlükçe yapılacak sözlü sınav başarı sırasına göre atanır.

2 Kişi Uçak/Uzay Mühendisliği

1 Kişi Makine Mühendisliği

2 Kişi Elektrik-Elektronik Mühendisliği

2 Kişi İnşaat Mühendisliği

1 Kişi Bilgisayar Mühendisliği

3 Kişi Endüstri Mühendisliği

İHS

Ücret (Brüt):

0-2 yıl üzeri mesleki tecrübeye sahip olanlar: 6884,23 TL

2-5 yıl arası mesleki tecrübeye sahip olanlar: 7486,96 TL

5 yıl arası mesleki tecrübeye sahip olanlar. 8089,70 TL

Çalışılacak Yer:

Merkez-Ankara, Yurt içi temsilcilikler (İstanbul, Antalya Nevşehir)

BAŞVURU YAPACAK ADAYLARDA ARANAN DİĞER KOŞULLAR

1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

2- Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

3- Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olmamak.

BAŞVURU

1. Başvurular en geç 25.08.2017 Cuma günü saat 16:00'a kadar resmi internet sayfamızdan yapılacaktır.

2. Başvurusu kabul edilenlerden beyan ettikleri bilgi ve belgelerin aslı daha sonra istenecektir. Güvenlik soruşturması olumsuz neticelenen ve/veya başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu anlaşılan veya başvurusu kabul edilenlerden istenilen belgeleri ibraz edemeyenlerin müracaatları geçersiz sayılacak, yerleştirmeleri yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Bu durumdaki adaylar hakkında genel hükümlere göre yasal işlem yapılacaktır.

3. Genel Müdürlüğümüz tarafından belirtilen nitelikteki İdari Hizmet Sözleşmeli personel alımı ile ilgili her türlü duyuru Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün resmi internet sayfasında yayımlanacaktır.

4. Başvuru sahiplerince, başvuru işlemlerinin başlamasından Genel Müdürlük tarafından göreve başlatmaya ilişkin tebligat işlemleri tamamlanıncaya kadar herhangi bir hak veya alacak talebinde bulunulamaz.

DEĞERLENDİRME

Sözlü sınavda adaylar, alan bilgisi, kavrayış, ifade ve temsil kabiliyeti, muhakeme gücü, görevlendirileceği pozisyona yatkınlığı, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu gibi niteliklere sahip olup olmadığı kriterleri göz önüne alınarak değerlendirilecektir.

Değerlendirme sonrasında sözlü mülakat tarihi ve mülakata katılmaya hak kazanan adaylar ile ilgili hususlar Genel Müdürlüğümüzün resmi internet sitesinde ilan edilecektir.

background image