Üniversitemiz Ortadoğu ve Orta Asya Araştırmaları Merkezi’nin (GORAM) düzenlediği ‘Tarih ve Kültürleriyle Nogay Türkleri’ konferansı gerçekleştirildi.

Gazi Konser Salonu’ndaki etkinliğe Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu da katıldı.

Üniversitemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Dilek Ergönenç Akbaba, Nogay Türkleri’nin tarih, kültür, sosyal yaşam, gelenek, görenek, adetleri ve dünya üzerinde nerede yaşayıp ne yaptıkları konusunda hazırladığı kapsamlı araştırmasını sundu.

Konferansa ayrıca eski bakanlardan Halil Şıvgın, öğretim üyelerimiz ve çok sayıda davetli ile üniversitemiz öğrencileri katıldı.

Nogay Türkü halk müziği sanatçısı Arslanbek Sultanbekov konferansın ardından Dombıra albümündeki türküleriyle izleyenler keyifli dakikalar yaşattı. Gazi Konser Salonu’nu tıka basa dolduran öğrencilerimiz de türkülere alkışlarıyla tempo tuttu.

23.02.2017 / Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği