Duyuru
Tarımsal Yayım Ve Danışmanlık Sınavı Başvuru Süresi Uzatılmıştır
14 Ekim 2019 | 10:23

23 Kasım 2019 tarihinde Üniversitemizce gerçekleştirilecek olan Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı için uygulama yönergesi 10 Eylül 2019 tarihinde gazi.edu.tr web sayfamızda duyurulmuştur.

Söz konusu duyurularda belirtilen sınav ücreti yatırma ve https://tydbis.tarimorman.gov.tr linkine tıklayarak sistemden başvuru yapma süreleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

 

Tarih     İşlemler

 

14-17 Ekim 2019 (SINAV ÜCRETİ YATIRMA TARİHLERİ)

 

Adayın, odeme.gazi.edu.tr adresinden T.C. Kimlik Numarasını girerek 80 TL sınav başvuru ücretini banka/kredi kartı ile (kart numarası girilerek) ödemesi veya  adaylar 80 TL sınav ücretini Halk Bankası'nın herhangi bir şubesinden havale ücreti ödemeksizin Kurumsal Tahsilat hesabına, sınavın adı verilerek (Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı) elden yatıracaklardır. EFT, Havale ya da ATM aracılığı ile yatırılan ücretler dikkate alınmamaktadır.

ÖNEMLİ NOT: 1) Ücret yatırırken sorun yaşanması durumunda banko görevlisine "Ödeme ekranı, Kurumsal Tahsilat->Üniversiteler->Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı menüleri altında yer almaktadır" ifadesini iletiniz,

2) Sınav ücretini yatıran adayların sınav ücretini yatırdıkları günden bir gün sonra  https://tydbis.tarimorman.gov.tr linkinden sisteme giriş yapmaları gerekmektedir.

3) Sınav ücretini yatıran adayların mutlaka sınav başvuru sisteminden de  başvuru yapmaları gerekmektedir. Son sınav ücreti yatırma tarihi 17 Ekim Perşembe, sınav başvuru sistem giriş tarihi 21 Ekim Pazartesi'dir.

 

30 Eylül - 21 Ekim 2019 (SINAV ÜCRETİNİ YATIRANLARIN SİSTEMDEN BAŞVURU TARİHLERİ)

Adayların https://tydbis.tarimorman.gov.tr (e-devlet şifresi ile girilecektir)  linki üzerinden Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı başvurusu için formları doldurup, kendisi tarafından sisteme kayıt etmesi.
30 Eylül – 21 Ekim 2019 İl Tarım Orman Müdürlükleri ve Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürlüğünde tarımsal yayım ve danışmanlık Sistem sorumlularının kendi illerinden ve müdürlüğünden sınava başvuru yapan adayların sınav başvurularına onay vermeleri.

 

Sınav ücreti yatırmak için son gün 17 EKİM PERŞEMBE günüdür. Bu tarihten sonra sınav ücreti kabul edilmeyecek ve belirtilen sisteme sadece sınav ücretini yatıran adaylar tanımlanacağından dolayı sistem üzerinden sınava başvuru yapamayacaklar ve dolayısıyla sınava giremeyeceklerdir.

Yine yukarıda belirtildiği gibi 21 Ekim 2019 tarihine kadar sınav başvuru sistemi açık kalacaktır. Sınav ücretini yatıran adayların sınav başvurularını https://tydbis.tarimorman.gov.tr linkine tıklayarak ekte yer alan başvuru kılavuzundaki açıklamalar doğrultusunda bilgileri doldurması ve gerekli belgeleri yüklemesi gerekmektedir. (Sistemden başvuru sırasında gerekli belgelerin sisteme yüklenmesi isteneceği için önceden bu belgelerin dijital ortamda tutulması yararlı olacaktır. Ayrıca e-devlet şifresi olmayanların e-devlet şifrelerini temin etmeleri gerekmektedir.)

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı Uygulama Esaslarının 7 nci maddesi hükümleri doğrultusunda Sınava Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı lise, ön lisans ve lisans düzeyinde tarımsal alanda mezun olmuş kişiler müracaat edebilir.

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik kapsamında geçerli tarım yayımcısı/danışmanı sertifikası olduğu halde sınava başvuran veya  bu Yönetmeliğin 28 inci Maddesi kapsamında tarım yayımcısı/danışmanı sertifikası iptal edilen kişilerin başvuruları kabul edilmeyecek ve sınav ücretleri Gazi Üniversitesi  ile yapılan protokol gereği iade edilmeyecektir.

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı başvurusunda bulunan aday, sistem üzerinden başvurusunu yaptıktan sonra yukarıda belirtilen başvuru süreleri içerisinde başvurusunun onaylanıp onaylanmadığını kontrol etmeli, ret edilmiş ise kılavuzda belirtilen durumlara göre yine başvuru süresi içerisinde başvurusunu güncellemelidir.

 

Aday, sisteme girdiği bilgilerden ve sınavı kazandığı takdirde istenen belgeler ile kamuda çalışanlar için kamuda çalıştıklarına dair belge, gerekli görüldüğü durumlarda transkript ve diğer istenebilecek belgelerin doğruluğundan ve varlığından sorumludur. Sınav uygulama esaslarının 14. Maddesine göre sınava katılanlardan sertifika alma niteliklerine sahip olmadıkları sonradan anlaşılanların sınavları geçersiz sayılarak, haklarında sınava dayalı olarak yapılmış olan tüm işlemler iptal edilir. Bu durumda olanlar hiçbir hak talebinde bulunamazlar.

Ayrıca sistemden yapılan başvurularda tarım yayımcısı/tarım danışmanı, sertifika bölümleri ve diğer bölümlerde hatalı girişler yapıldığı durumlarda adaya hatalı giriş yapılan türde, bölümde ve alanda sertifika düzenlenmeyecektir. Sınavdan sonra kazanan adayların İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne getirdiği asıl belgelere göre Başkanlığında onayı alınarak doğru türde, bölümde ve alanda sertifika düzenlenecektir.

background image