Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümüne OİB’den Ödül
22 Mayıs 2019 11:56

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliğinin (OİB) bu yıl 8’incisini düzenlediği ‘Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması’na Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü tarafından 20 proje gönderildi. Bu proje sayısıyla birlikte üniversitemiz en fazla proje gönderen üniversite ödülünü kazandı.

‘Otomotivde Dijital Dönüşüm’ temasıyla Türkiye’nin otomotiv sektöründe sadece üretim değil, aynı zamanda Ar-Ge, yenilik ve tasarım merkezi olması vizyonu ile hayata geçirilen yarışma 09-10 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü geçen yıl da aynı ödülün sahibi olmuştu. Ödülü OİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Sabuncu’dan alan Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Yücesu, üst üste ikinci kez bu ödülü kazandıkları için mutlu ve gururlu olduklarını belirterek, “Bu başarı Bölümümüz ve Endüstriyel Tasarım Mühendisliği öğretim üyeleri ile öğrencilerinin ortak başarısıdır” diye konuştu.

OİB’den Bir Ödül de Eski Mezunumuza

Ayrıca bir şirkette Ar-Ge müdürü olarak görev yapan eski öğrencimiz Gökhan Tekin’in çalıştığı şirket aynı yarışmada en çok Ar-Ge projesi gönderen şirket ödülünü kazandı. 2007 yılında o zamanki adıyla Teknik Eğitim Fakültesi Resim ve Konstrüksiyon Öğretmenlik Bölümü mezunu olan Tekin, 2014 yılında aynı yarışmada Ar-Ge proje pazarı ödülünü bireysel olarak kazanmıştı.