Türk Kızılayı Ürün Çalıştayı Çamkoru Tabiat Parkı'nda Yapılıyor
04 Temmuz 2019 17:16

Gazi Üniversitesi ve Türk Kızılayı işbirliği ile 'Türk Kızılayı Ürün Çalıştayı' Çamkoru Tabiat Parkı’nda düzenleniyor. Çalıştayda çadır alanlarında kullanılan malzemelerin geliştirilip, yeni ürünlerin tasarlanması hedefleniyor.

Üniversitemiz Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Türk Kızılayı ile birlikte gerçekleştirdiği 'Türk Kızılayı Ürün Çalıştayı'na 19 üniversiteden 90'a yakın endüstri ürünleri tasarımı bölümü öğrencileri, akademisyenler ve Türk Kızılay uzmanları katıldı. Kamp alanında kendi kurdukları afetzede çadırlarında kalan öğrenciler, Türk Kızılayı ve Gazi Üniversitesi'nden gelen profesyonellerin desteğiyle ve edindikleri tecrübeler çerçevesinde mevcut araç gereçlerin tasarımlarını daha kullanışlı hale getirmek ve yeni ürünler tasarlamak için çalışmalarını yürütüyor.

Çalıştay kapsamında yapılan çalışmalarla, çadır alanlarında bulunan eksikliklerin giderilmesi, ürünlerin geliştirilebilmesi ve sürdürülebilir olması, yeme, içme konusunda pratik çözümlerin üretilmesi hedefleniyor.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan ve Türk Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan çalışmaları incelemek üzere kamp alanını ziyaret etti.

Rektörümüz yaptığı konuşmada, üniversite olarak eğitim ve araştırmanın yanında topluma hizmet alanında çalışmalar yaptıklarını, Türk Kızılay ile yapılan iş birliğinin de bu anlamda önemli bir hizmet olduğunu belirtti.

Konuşmasında, "Burada endüstriyel tasarım öğrencileri ve mezunları, akademisyenlerle birlikte afet durumunda ülkemizin, Kızılayımızın ihtiyaç duyabileceği ürünlerin ortaya konulması noktasında yoğun çalışma içindeler" ifadelerine yer veren Rektörümüz, öğrencilerin kamp alanındaki günlük yaşamın sürdürülebilir kılınmasından yeme-içme ve hijyene  kadar her noktada katkı verdiğine dikkat çekerek çalıştayın ardından ortaya çıkacak tasarımların hayırlara vesile olmasını diledi.

Türk Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan ise yaptığı konuşmada Türk Kızılayın 151 yıldır savaş ve afetlerde insanlığın yanında olduğu, deprem, sel gibi afet durumlarında milletin yardımına koştuklarını belirtti. Altan, Türk Kızılayın kullandığı yardım malzemelerinin tasarımlarının geliştirilmesinde üniversiteler ile çalışmaya başladıklarının altını çizdi.

Öğrencilerin 10 başlık altında kurulan atölyelerde gruplar halinde çalışmalarını yürüttükleri 7 günlük Çalıştay 7 Temmuz Pazar günü sona erecek.