Türkiye Bayanlar Satranç Şampiyonası’nda Gazi’ye İkincilik Ödülü
01 Mart 2017 04:05

Geçtiğimiz hafta Antalya’da düzenlenen 2017 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç  Şampiyonası’nda Üniversitemiz Okul Öncesi Eğitimi Bilim Dalı Yüksek Lisans öğrencisi Ebru Kaplan, gümüş madalya kazandı. 44 ilden 104 satranç sporcusunun katıldığı organizasyonda öğrencimiz Ebru Kaplan güçlü rakiplerinin arasından sıyrılarak 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile turnuvayı ikinci olarak tamamladı.

Üniversitemiz öğrencisi ve Satranç Topluluğu üyesi Ebru Kaplan, ikinciliği ile üniversitemizi gururlandırırken Satranç Topluluğu Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Dr. İbrahim Yüksel bu sonucun Üniversitemizdeki tüm öğrencilere başarıları ile güzel bir örnek olduğunu dile getirdi. Satranç Topluluğumuzun Kurucu Başkanı Uzman Dr. Mahmut Yüksel de böyle bir başarının Gazi Üniversitesi’ndeki bayan sporcular arasında bir ilk olduğunu ve öğrencilerimizin Ebru’yu örnek alarak başarıdan başarıya koşacağını belirtti.

13.03.2017 / Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği