Üniversitemiz ‘2. Gazi Farma Sempozyumu’na Ev Sahipliği Yaptı
04 Ekim 2017 05:00

Üniversitemizin ev sahipliğinde Eczacılık Fakültesinin düzenlediği ‘2. Gazi Farma Sempozyumu’nun (GPSS Gazi Pharma Symposium) açılışı yapıldı.

11-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan sempozyuma çok sayıda davetlinin yanı sıra yurtdışından ve ülkemizden konusunda uzman 30 konuşmacı katılıyor. Ayrıca 380’e yakın kayıtlı katılımcı da sempozyuma iştirak ediyor.

Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan sempozyumun ilkini 2015 yılında Antalya’da başarıyla gerçekleştirdiklerini anımsattı. Sempozyuma ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını anlatan Orhan, sempozyumda ilaç bilimiyle ilgili son gelişmelerin ele alınacağını söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan ise konuşmasında 1968 yılında açılan Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin Türkiye’nin en köklü 7 eczacılık fakültesinden biri olduğuna vurgu yaparak, “Fakültemiz, ülkemizdeki 37 eczacılık fakültesi arasında ulusal akreditasyona sahip olan 10 kurumdan biridir. Bu sebeple bilimsel araştırma ve Ar-Ge anlamında çok güçlü bir fakülte olduğundan, bu misyonu Uluslararası Gazi Farma Sempozyumu’nu düzenleyerek kuvvetlendirmeyi hedeflemektedir” diye konuştu.

Gazi Üniversitesinin bilimsel başarılarına da dikkat çeken Uslan, “Gazi Üniversitesi 13 bilim alanıyla ülkemizi üniversiteler liginde temsil eden Türkiye’nin 3’üncü en büyük üniversitesidir. Ayrıca 26 Eylül 2017 tarihi itibariyle ülkemizin 10 araştırma üniversitesinden biri haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Sempozyumun Gazi Üniversitesi ile eczacılık fakültesinin tanınırlığına büyük katkı sağlayacağını belirten Rektörümüz Uslan, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.