Üniversitemiz Özel Olimpiyatlara ev sahipliği yapmak için kolları sıvadı
29 Aralık 2016 12:31

Tüm dünyada 170 ülkeye yayılmış 225 kurum kanalıyla, özel eğitim gereksinimi olan bireyleri, yakın çevrelerinin dar sınırlarından çıkarıp yaşamın akışı içine çekmek, diğer bireylerle spor ve sosyal alanlarda bir araya gelmelerini sağlayarak, onlara toplumda saygı gören yararlı ve üretken bireyler olabilme fırsatı vermeyi amaçlayan ve 4,4 milyon özel sporcuya ulaşan Uluslararası Özel Olimpiyatlar’ın Türkiye Komitesi ile üniversitemiz arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Özel Olimpiyatlar Türkiye ve üniversitemiz arasındaki işbirliğini artırmak amacıyla düzenlenen işbirliği protokolüne Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek ve Rektörümüz Prof.Dr. İbrahim Uslan imza attı.

Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek, imza töreninde yaptığı konuşmada, “Özel çocuklarımızı sosyal hayatın içine çekebilmek amacıyla işbirliklerimizi sürdürüyoruz. Gazi Üniversitesi’nin desteğiyle hayata geçirdiğimiz projelerimize yenilerini ekleyecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bize kapılarını açan ve bu alanda çalışmalarımıza heyecanla ortak olan Gazi Üniversitesi’ne ve yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Uslan da Özel Olimpiyatlar Türkiye ile başarılı bir işbirliği içinde olduklarını belirterek, “Özel çocuklarımızı topluma kazandırabilmek ve onları dış dünyayla tanıştırmak adına elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Özel Olimpiyatlar Türkiye ile bu alanda çalışmalarımıza çok önceden başladık. Daha fazla çocuğa ulaşmak için üniversitemizin desteğini artıracağız.” diye konuştu.

Üniversitemizin desteğiyle bu sene hayata geçirilen Minik Sporcular projesinin yanı sıra daha fazla özel sporcuya ulaşmak hedefiyle imzalanan anlaşmada bundan sonra üniversitemiz birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak.

29.12.2016 / Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği