Üniversitemiz Uluslararası Mobilya Endüstrisi Araştırma Konferansına Ev Sahipliği Yaptı
23 Eylül 2019 14:57

Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği, 29’uncu Uluslararası Mobilya Endüstrisi Araştırma Konferansına ev sahipliği yaptı. Polonya Poznan Yaşam Bilimleri Üniversitesi Ağaç Teknolojileri Fakültesi Mobilya Tasarımı Bölümü işbirliğiyle gerçekleştirilen organizasyon 19-20 Eylül 2019 tarihlerinde Teknoloji Fakültesi Taşkent Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlendi.

Açılış konuşmalarında ilk sözü alan konferansın düzenleme kurulu başkanı ve Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevdet Söğütlü, bu organizasyonu Poznan Yaşam Bilimleri Üniversitesi ile birlikte değişmeli olarak düzenlediklerini son olarak bu organizasyona 2015 yılında 12 farklı ülkeden bilim adamlarının katılımıyla ev sahipliği yaptıklarını anımsattı. Söğütlü, konferansta mobilya sektöründe artan tüketici taleplerini çeşitlendirerek karşılamak için endüstri temsilcileri ile bilim insanları ve öğrencileri bir araya getirip fikir alışverişinde bulunmayı hedeflediklerini söyledi.

Teknoloji Fakültesi Ağaçişleri Endüstri Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Musa Atar, konferansa ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyduklarını söyledi. Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yılı olan 2023’te bu organizasyona yine ev sahipliği yapacaklarına vurgu yapan Atar, Türkiye’de mobilya sektörüyle ilgili uluslararası düzeydeki iki konferanstan birinin bu konferans olduğuna dikkat çekti. Atar, bu etkinliğin Türkiye’deki mobilya sektörüne önemli katkı sağlayacağını düşündüklerini ifade ederek, “Teknolojideki hızlı gelişimler, moda ve insanoğlunun daha mükemmelini araması mobilya sektörünü de yakından ilgilendiriyor. Bu konferansta hem bunları hem de sektördeki sorunları masaya yatıracağız” diye konuştu.

Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Sözen, bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduklarına vurgu yaparak sözlerine başladı. Dekan Sözen, konferansta, mobilya teknolojilerindeki gelişmelerin, farklı tasarımların ve sektördeki sorunların bilimsel açıdan ele alınacağını ifade etti ve farklı görüşlerin de tartışılacağını söyledi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Aydemir ise konuşmasında toplumun dinamik olduğuna vurgu yaptı. Sektörlerin ve alanların da dönüşümüyle değişiminin kaçınılmaz olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yaşar Aydemir bu dönüşüm ve değişimin toplumdaki dinamizme paralel olarak geliştiğini anlattı.