Üniversitemizde “Mimari Fikir Yarışmalarına Nasıl Hazırlanılır” Konulu Etkinlik Yapıldı
7 Mayıs 2021 | 11:33

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesinde Üniversitemizin 95. yıl etkinlikleri kapsamında “Mimari Fikir Yarışmalarına Nasıl Hazırlanılır” başlıklı bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe konuşmacı olarak Y. Mimar Ayça Yazıcı ve Y. Mimar Ömer Yeşildağ katıldı. Etkinlikte, Ayşe Yazıcı ve Ömer Yeşildağ, yarışmalarla ilgili deneyimlerini anlatırken, bu tür yarışmalara katılmanın faydalarından bahsettiler.

Etkinliğin moderatörlüğünü Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar Dinç Kalaycı yaptı. Prof. Dr. Pınar Dinç Kalaycı, etkinliğin açılış konuşmasında uluslararası mimarlık yarışmalarında çok başarılı olmaları nedeniyle Ayça Yazıcı ve Ömer Yeşildağ’ı öğrencilerle buluşturmak istediklerini söyledi. Prof. Dr. Pınar Dinç Kalaycı, konuyu canlı tutabilmek ve taktikler geliştirmek adına bu etkinliğin çok yararlı olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Pınar Dinç Kalaycı’nın konuşmasının ardından sunumlara geçildi. Ayşe Yazıcı ve Ömer Yeşildağ, sunumlarında başarılı oldukları yarışmalar ve bu yarışmalar için hazırladıkları bazı projelerin ayrıntılarından bahsettiler. Ayşe Yazıcı ve Ömer Yeşildağ, uluslararası yarışmalarda başarılı olabilmek için neler yapılması ve nelere dikkat edilmesi gerektiğiyle ilgili olarak öğrencilere tüyolar verdiler.

Etkinlik, soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

background image