Üniversitemizde Coronavirüs Bilgilendirme Toplantısı
13 Mart 2020 11:34

Üniversitemiz, Personel Daire Başkanlığı Coronavirüs ve alınacak önlemler konulu bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Mimar Kemaleddin Salonunda yapılan toplantıda Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan konuyla ilgili akademik ve idari personelimize detaylı bilgilendirmelerde bulundu.

İlhan, Coronavirüsünün çok hızla yayılan bir virüs olduğunu bu sebeple öncelikle kişinin kişisel hijyenine çok dikkat etmesi gerektiğine işaret ederek, ellerin katı ya da sıvı sabunla en az 20 saniye süreyle ovalayarak yıkanmasının önemli olduğuna değindi ve bunun gün içinde sıkça yapılmasını gerektiğini söyledi. İlhan, kirli ellerle yüz ve ağıza temastan kaçınmaya dikkat edilmesi tavsiyesinde bulunurken, bir süreliğine insanların birbirleriyle el sıkışmaktan uzak durmasında fayda olduğuna işaret etti.

Dekan İlhan, öksürüp aksırırken ellerin değil varsa tek kullanımlık kağıt mendil yoksa dirsek içinin kullanılmasının önemli olduğunu söylerken, yaşam alanlarının havalandırılmasının da önemine işaret etti. İlhan ayrıca tuvalet ve banyo gibi ortak alanların temiz olmasına dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

Dekan İlhan, virüsün ölümcül değil çok hızlı bulaştığına işaret ederek, kronik rahatsızlığı olanların daha dikkatli olması gerektiğini ve doktorların önerisiyle grip ve zatürre aşılarını olmaları gerektiğini ifade etti. İlhan, coronavirüsü ile ilgili henüz geliştirilmiş bir aşının olmadığını geçmişte farklı ülkelerde salgınların yaşandığını anlatırken, hastalık belirtisi olanların çevresiyle temastan kaçınarak en yakın sağlık kuruluşuna başvurması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bilgilendirme toplantısının videosunu izlemek için tıklayınız.

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'ın TRT Haber kanalında Coronavirüsten korunma yollarını anlattığı video için tıklayınız.