Yerleşkeler

Gazi Üniversitesi Ankara’nın merkezinde bulunan bir devlet üniversitesidir. 1926 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından Ankara'da kurulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin bilim, eğitim ve öğretim meşalesi olarak kurulan ilk büyük üniversitelerinden biridir. Toplam 80530 öğrenci ve 3736 öğretim elemanı sayısı ile Gazi Üniversitesi öğrenci başına düşen öğretim elemanı sayısında dünya standartlarını yakalamış bir üniversitedir. Ulusal ve uluslararası eğitim platformunda markalaşmış bir isim olan Gazi Üniversitesi “Gazili olmak ayrıcalıktır” ilkesi ışığında nitelikli bireyler yetiştirmektedir.

Eğitimden, iletişime, güzel sanatlardan mühendisliğe, spordan ormancılığa, tıptan eczacılığa, diş hekimliğinden edebiyata, iktisattan bankacılığa kadar birçok alanda eğitim veren Gazi, Türkiye'nin en çok fakülte ve yüksekokula sahip üniversitesidir. Fakülte ve yüksekokulların yoğunluk gösterdiği merkez yerleşkesi dışında, Beşevler, Emek, Maltepe, Çankaya, Gölbaşı, Ostim, Polatlı ve Kahramankazan'da da yerleşkeye sahip olan Gazi Üniversitesi, eğitim ve öğretime verdiği önemi gözler önüne serer. Ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ve Ankara Akyurt ve Polatlı'da yeni yerleşkeler kurulması planlanmaktadır.