Yerleşkeler

Gazi Üniversitesi Ankara’nın merkezinde bulunan bir devlet üniversitesidir. 1926 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından Ankara'da kurulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin bilim, eğitim ve öğretim meşalesi olarak kurulan ilk büyük üniversitelerinden biridir. Ulusal ve uluslararası eğitim platformunda markalaşmış bir isim olan Gazi Üniversitesi “Gazili olmak ayrıcalıktır” ilkesi ışığında nitelikli bireyler yetiştirmektedir.

Eğitimden  mühendisliğe, spordan mimarlığa, tıptan eczacılığa, diş hekimliğinden sağlık bilimlerine  kadar birçok alanda eğitim veren bir üniversitedir. Fakülte ve yüksekokulların yoğunluk gösterdiği merkez yerleşkesi dışında Çankaya, Eczacılık, Emek, Gölbaşı, Maltepe, Ostim, Tıp Fakültesi, Tunus ve Tusaş Kahramankazan'da da yerleşkeye sahip olan Gazi Üniversitesi, eğitim ve öğretime verdiği önemi gözler önüne serer.