Yerleşkeler - Gazi Üniversitesi
Yerleşkeler

Gazi Üniversitesi Ankara’nın merkezinde bulunan bir devlet üniversitesidir. 1926 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından Ankara'da kurulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin bilim, eğitim ve öğretim meşalesi olarak kurulan ilk büyük üniversitelerinden biridir. Toplam 37.000 öğrenci ve 3000 öğretim elemanı sayısı ile Gazi Üniversitesi öğrenci başına düşen öğretim elemanı sayısında dünya standartlarını yakalamış bir üniversitedir. Ulusal ve uluslararası eğitim platformunda markalaşmış bir isim olan Gazi Üniversitesi “Gazili olmak ayrıcalıktır” ilkesi ışığında nitelikli bireyler yetiştirmektedir.

Eğitimden  mühendisliğe, spordan mimarlığa , tıptan eczacılığa, diş hekimliğinden sağlık bilimlerine  kadar birçok alanda eğitim veren bir üniversitedir. Fakülte ve yüksekokulların yoğunluk gösterdiği merkez yerleşkesi dışında, Beşevler, Emek, Çankaya,  Maltepe,  Gölbaşı ve Kahramankazan'da da yerleşkeye sahip olan Gazi Üniversitesi, eğitim ve öğretime verdiği önemi gözler önüne serer. Ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ve Ankara Akyurt ve Polatlı'da yeni yerleşkeler kurulması planlanmaktadır.