“Çölyak Hastalığı” Adlı Hizmet İçi Eğitim Programı Gerçekleştirildi
24 Nisan 2024 | 20:09

Üniversitemiz Personel Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından “Çölyak Hastalığı” adlı hizmet içi eğitim programı düzenlendi.

Teknoloji Fakültesi Dekanlığı A2 Giriş Konferans Salonu’nda yapılan programa eğitmen olarak katılan Gazi Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Prof. Dr. Ödül Eğritaş Gürkan, çölyak hastalığı hakkında bilgi verdi.

Üniversitemizde görev yapan personele yönelik olarak yapılan etkinliğe, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Aydın Kayaer, Personel Dairesi Başkanı Fahrettin Ecik, akademik ve idari personel katıldı.

Açılışta söz alan İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Aydın Kayaer, Personel Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü olarak düzenledikleri eğitimlerle Üniversitemiz personelinde farkındalık sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Gazili olmanın ayrıcalığına dikkat çeken Aydın Kayaer, Gazi Üniversitesinin birçok alanda dünyada adını duyuran bir üniversite olduğunu dile getirdi.

Personel Daire Başkanı Fahrettin Ecik ise Personel Daire Başkanlığı olarak hizmet içi eğitim programlarını çok önemsediklerini söyledi. Fahrettin Ecik, programa katılımından dolayı Prof. Dr. Ödül Eğritaş Gürkan’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Ödül Eğritaş Gürkan’ın konuşmasına geçildi.  Prof. Dr. Ödül Eğritaş Gürkan, çölyak hastalığı hakkında bilgi verdi. Çölyak hastalığının geçmişi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ödül Eğritaş Gürkan, bu hastalığın nedenlerine de değindi. Çölyak hastılığına karşı yapılması gerekenler üzerinde de duran Prof. Dr. Ödül Eğritaş Gürkan, bu konuda Türkiye’de ve dünyada yapılan çalışmaları dile getirdi.

Program soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

-1 -1 -1 -1 -1 -1
background image