Fen Fakültesi Kariyer Planlama Toplantısı: Mezun Olduğunuzda Kendinizi Nerede Görmek İstersiniz?
29 Nisan 2021 | 15:23

Üniversitemiz Fen Fakültesi Kariyer Planlama Toplantısı: Mezun Olduğunuzda Kendinizi Nerede Görmek İstersiniz? etkinliği çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Toplantıda, “Hedeflerimi nasıl seçmeliyim? Kendini nasıl geliştirmeliyim? Hangi alanlar benim için daha uygun? Yurtdışına nasıl gidebilirim? Burslar ve olanaklar nelerdir? Neler Yaparsam Başarılı olurum?” konuları tartışıldı.

Fen Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Belma Aslım, mezun olan öğrencilerin aldıkları eğitimle ilgili bir alanda çalışmalarını sağlamak adına, yönetim olarak tanıtım ve bilgilendirme toplantılarını düzenlediklerini söyledi. Prof. Dr. Aslım böylelikle öğrencilerinin kariyer planlamalarını doğru yapmalarını sağlayarak hedeflerini doğru koymaları için yardımcı olduklarını anlattı. Fen Fakültesi Kariyer Gelişimi ve Danışmanlık Komitesinin bu amaçla kurulduğunu dile getiren Prof. Dr. Aslım, öğrenci ile işverenleri bir araya getirecek bir takım etkinlikler düzenlemeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.

Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Koralay kariyer planlaması konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. Koralay, kariyer planlamasının çok erken yaşlarda başladığını doğru yapılan planlamanın gelecekte sadece meslek seçimi değil başarılı ve mutlu bir işte çalışma adına da önem arz ettiğini söyledi. Toplantı sunumların ardından soru-cevap kısmıyla sona erdi.

 

background image